Een van de vele geslaagde blokkeringen van VoCASA

Dit weekend heeft VoCASA 1 uitstekende zaken gedaan door de uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport overtuigend met 0-3 te winnen. Eerlijk is eerlijk ik had er een hard hoofd in voor deze wedstrijd. Zoals bekend kampte VoCASA al een tijdje met een vormcrisis. Twee wedstrijden terug werd er verloren, maar in die wedstrijd kondigde het herstel zich aan. In de laatste wedstrijd werd met 3-0 gewonnen tegen nummer laatst Twente en gelukkig heeft het team van Johan van Zelderen en Marnix Elbers, die lijn kunnen doorzetten, met een mooie overwinning in een lastige uitwedstrijd dit weekend als beloning.

Verslag, foto’s en film: Wolter en Teeja Meijer.
Lees het verslag van Timo van Zandbrink maandag 10 maart in De Gelderlander

Alle sets werden gestart met Jaapjan Feenstra, Geert Meijer, Dennis van der Wiel, Arjan Roelofs, Dicky Kottink, Gijs van Pruisen en Torsten Slot in de basis.

1e set
VoCASA begon gemotiveerd en kwam snel op 0-3. Er werden veel services uit geslagen en daardoor kon Sliedrecht enigszins in het spoor van VoCASA blijven; 8-10. Na een wat slordige periode van VoCASA wisten de gastheren zelfs op gelijke hoogte te komen en de wedstrijd dreigde te kantelen; 11-11. Maar VoCASA herstelde zich en met rustig spel werd opnieuw een voorsprong genomen (13-17) die gedurende de rest van deze set niet meer uit handen werd gegeven; 17-25 en 0-1.

2e set
Met 2 prachtige blokkeringen van Jaapjan werd het 0-2, maar daarna speelden beide ploegen een gelijk opgaande wedstrijd; 6-6 en 11-11. Bij 14-13 werd Joris Zwanenburg ingebracht voor Arjan. De achterstand werd omgebogen in een 15-17 voorsprong. Maar bij 19-19 was de stand weer gelijk. Een goed geplaatste time-out bracht de scherpte terug bij VoCASA en ook de tweede set werd winnend afgesloten; 22-25 en 0-2.

3e set
Met een mooie servicereeks van Dicky en goed blokkerend spel van Dennis en Geert kwam VoCASA overtuigend op 0-4. Het verzet van Sliedrecht Sport was hiermee gebroken; 6-10. Nu kreeg Stijn Marsman zijn speelminuten en bij 12-15 kwam Erik Groenen voor Dicky. Met soeverein spel werd het via 12-18 en 16-23 uiteindelijk 18-25 en 0-3.

Na een minder periode in de competitie liet VoCASA 1 vandaag zien waartoe het in staat is. In een lastige uitwedstrijd werd rustig en zonder te forceren het eigen spel gespeeld. Elke set werd direct met een voorspong begonnen, waardoor de tegenstander meteen onder druk kwam. Dat pakte prima uit. Als VoCASA in de resterende wedstrijden zo blijft spelen, dan moet plaats drie of twee te behalen zijn aan het einde van deze competitie. Gefeliciteerd spelers en staf van VoCASA 1 het was een genot om jullie zo te zien spelen!