Op zaterdag 14 september 2024 speelde VoCASA Dames 1 de eerste wedstrijd in de Superdivisie-competitie.
Het publiek kwam massaal af op de Nijmeegse derby tegen Pegasus Dames 1 in de VoCASA-hal.
Ook op afstand was de wedstrijd via een livestream te volgen.

• 17.15u VoCASA D1 – Pegasus D1

VoCASA ging goed van start in de eerste set. Pegasus bleef lang bij, maar VoCASA trok de 1e set naar zich toe (25-21).
In set 2 raakte de thuisclub de grip kwijt op de tegenstander. Op de tribune lieten de fans uit Nijmegen Oost zich horen, vooral Pegasus Heren 1 gaf luidruchtig steun aan de Pegasus Dames. Pegasus pakte set 2 (19-25) en bracht zo de stand op 1-1 gelijk.
De dames in het paars lieten zich echter niet van de wijs brengen. Na de setwissel herpakte het team zich en liepen de combinaties bij VoCASA steeds soepeler. Dat resulteerde in een ruime winst van set 3 (25-12).
Daarna leek de tegenstand gebroken. VoCASA hield het initiatief, bleef verzorgd spelen, en ook set 4 was voor de thuisclub (25-16).

Verslag van het teamΒ  (Lotte van Hal) : VoCASA D1 – Pegasus D1, 14 sep 2024

We winnen onze eerste competitiewedstrijd, eerste thuiswedstrijd, van seizoen β€˜24-β€˜25 tijdens DΓ‰ (eerste) derby van Nijmegen!
πŸ˜ˆπŸ’œβš”οΈ
Wat een wedstrijd Γ©n de tribune zat ramvol!
Een super fijne sfeer en start van het eerste Superdivisie seizoen! 🀩 Ook Pegasus bedanken we graag voor de sfeer in de zaal!
πŸ’ͺπŸ’œπŸ’™βš”οΈ
We zijn de wedstrijd goed gestart, kenden een dipje in de tweede set, maar herpakten ons in de derde en vierde set. Met een ijzersterke Loes scoorden we veel punten, Maud(i) was mega sterk in de pass en verdediging, en ook Annie kwam er in met een bak energie en harde ballen.. met maar 1 doel: scoren! πŸ’ͺ
Daarnaast was het echt een teamprestatie: iedereen hielp elkaar, langer dan een paar minuten was het niet stil langs de kant (en anders zette Sven hem zelf wel in) 🎀🎢 en de sfeer was echt top!
We gingen natuurlijk ook allemaal voor één doel: een wedstrijd met heel veel fanatisme en plezier met einddoel: WINST! πŸ”₯ En dat, dat is zeker gelukt!

πŸ’œ
We zijn heel blij dat de puzzelstukjes van de voorbereidingen samen zijn gevallen en kijken dan ook uit naar de volgende wedstrijd: volgende week zaterdag, 28 september, om 19:00 tegen Voltena Dames 1 in Sporthal De Crosser, Werkendam! πŸ‘€πŸ˜ˆπŸ’œ