In het eerste weekend van het nieuwe jaar reisde VoCASA Heren 1 naar Doetinchem voor de wedstrijd in de eredivisie tegen Active Living Orion.

Het duurde even voordat beide teams op gang kwam na de twee weken winterstop. Orion  had in de eigen SaZa-sporthal in de eerste set steeds een voorsprong maar kon VoCASA pas boven de 20 van zich afschudden (25-21).
In set 2 pakten de mannen in het paars een korte periode een kleine voorsprong, maar Orion herstelde snel het gat (25-19). Vooral door het midden was Active Living Orion succesvol, en werd bij VoCASA het block van de afwezige Mathijs Apine gemist.
VoCASA nam in de 3e set een langere periode voorsprong, maar in het midden van de set gaf Orion gas bij en nam het initiatief over. Richting matchpoint kwam VoCASA nog dichterbij, maar het gat was al geslagen (25-22).

Uiteindelijk trok Orion met 3-0 de wedstrijd naar zich toe.

Active Living Orion – VoCASA : 3-0 (25-21, 25-19, 25-22)

Topscoorder in deze wedstrijd was Samuli Kaislosalo , de diagonaal aanvaller van Orion, met 18 punten.

Video-samenvatting

Samenvatting Active Living Orion – VoCASA (9 minuten), 7 januari 2023

Uitslagen Eredivisie Heren 7-8 januari 2023:

Simplex/SSS – Talentteam Papendal 3-0 (26-24, 25-21, 25-16)
Sliedrecht Sport – Prima Donna Kaas Huizen 3-1 (25-20, 25-23, 21-25, 25-19)
Active Living Orion – VoCASA 3-0 (25-21, 25-19, 25-22)
Taurus – VCN 2-3 (14-25, 25-15, 17-25, 25-22, 12-15)
Samen Lycurgus – Numidia VC Limax 3-1 (25-19, 25-22, 22-25, 25-14)
Draisma Dynamo – RECO ZVH 3-0 (25-19, 28-26, 33-31)

Volledige wedstrijd

De gehele wedstrijd Active Living Orion – VoCASA is terug te kijken op Eyecons.

wedstrijd begint bij video-minuut 24.

Topscoorders:

De punten van Orion kwamen vooral van Samuli Kaislosalo (18 punten) en Beau Wortelboer (11 punten) .

Bij VoCASA waren Job Groenendaal (9 punten)  en Ties Cornelissen (8 punten) de mannen met de hoogste bijdrage in de scores.

De start van 2023 kent een intensief wedstrijdprogramma in de Eredivisie, met naast de weekenden ook op verschillende woensdagen wedstrijden.

Programma VoCASA H1 jan-febr 2023

Datum Tijd Team thuis Team uit Locatie
07-01-2023 19:59 Active Living Orion HS 1 VoCASA HS 1 SaZa-hal, Doetinchem
11-01-2023 19:59 VoCASA HS 1 Samen Lycurgus HS 1 VoCASA-hal, Nijmegen
15-01-2023 16:30 NUMIDIA VC LIMAX HS 1 VoCASA HS 1 De Roerparel, Sint Odiliënberg
18-01-2023 19:30 RECO ZVH HS 1 VoCASA HS 1 Swanla, Zevenhuizen ZH (BEKER)
21-01-2023 19:59 VoCASA HS 1 Draisma Dynamo HS 1 VoCASA-hal, Nijmegen
28-01-2023 19:59 VoCASA HS 1 Prima Donna Kaas Huizen HS 1 VoCASA-hal, Nijmegen
01-02-2023 19:30 Talentteam Papendal Heren HS 1 VoCASA HS 1 Van der Knaaphal, Ede GLD
04-02-2023 19:59 VoCASA HS 1 VCN HS 1 VoCASA-hal, Nijmegen
11-02-2023 19:30 RECO ZVH HS 1 VoCASA HS 1 Swanla, Zevenhuizen ZH

Vanaf 2e helft februari speelt de Top-6 in de Eredivisie verder in de ‘kampioenspoule’ en de rest in de ‘degradatiepoule’