Zaterdag 9 april speelde VoCASA Dames1 uit tegen Orion Doetinchem Dames 1. Het zou een bijzondere wedstrijd worden, aangezien het team coachloos aan de start stond. Goran Aleksov was namelijk met zijn zoon Alek mee naar het EKK  in Bulgarije.
Aanvoerster en spelverdeelster Marloes Hendriks nam deze dag de rol met gemak een derde rol erbij, namelijk die van coach.

Zo was het de derde opeenvolgende wedstrijddag met iets bijzonders. 1ste week: gecancelde wedstrijd tegen Thor, 2de week: shirtjesloos , 3de week: coachloos.

Verslag van het team 0p hun eigen facebook (https://www.facebook.com/vocasad1):

Orion D1 – VoCASA D1

Met goede moed en vertrouwde kracht teammanager Henk op de bank, gingen we van start. De wedstrijd stond in het kader van positiviteit: voor elkaar, met elkaar! In de eerste set startten we met een 3-7 voorsprong door een goede servicereeks van Sanne. Ook Kristel, Nikki en Joëlle hadden mooie servicereeksen. We verdedigden de aanvallen van de ladies in Orange, maar hadden zelf nog wat moeite met de bal snel scoren. Een aantal lange rally’s volgden, maar deze eerste set trokken we naar ons toe met 19-25.
Ook in de tweede set leverden we een prima servicedruk met servicereeksen van Sanne, Kristel, Joëlle, Nikki en Yvette. Na een voorsprong van 9-14, kwam Orion terug en stonden we op 14-14. Het werd wat spannender en we moesten weer wat bewuster gaan spelen. Gelukkig wisten we de punten zelf te maken en ging de pass steeds beter. Ook deze set wisten we binnen te halen (18-25).
In de derde set vonden we het toch nodig om het wat spannender te maken, het publiek wil immers ook wat… 🤪.
Orion startte met een 5-1 voorsprong na een goede service reeks en wij hadden moeite met onze servicepass. We moesten weer harder aan de bak. Met servicereeksen van Kristel en Nikki wisten we gelukkig weer de leiding te nemen en kwamen we op 7-8. Uiteindelijk werden we een stuk feller doordat Orion toch echt dichter bij overname van de set kwam. We wilden graag regie in eigen hand houden… Dus: als een kruisboog werden we op scherp gezet en hebben we een paar tandjes bijgezet, speelden we ons eigen spel weer meer en maakten minder eigen fouten. Dat resulteerde in een spannende derde set, maar winst (24-26)!

 

Komende zaterdag tegen koploper Activia

Aanstaande zaterdag, 16 april, speelt VoCASA Dames 1  de laatste (geplande) wedstrijd van het seizoen.

19.30u SOMAS/Activia D1 – VoCASA D1,  Sint Anthonis

We nemen het op tegen de nummer 1 uit de poule… 🥁: SOMAS/Activia Dames 1! Ze zeiden het zelf al eerder dit seizoen: kill and destroy! Dat is een mooi motto als het gaat om de sets binnen halen en de wedstrijd winnen. Spannend wordt het sowieso. Wij gaan er in ieder geval alles aan doen om er een ongelofelijk mooie laatste wedstrijd van te maken!
Komt dat zien in Sint Anthonis om 19:30 en neem alle broertjes, zusjes, vaders, moeders, nichtjes, neefjes, ooms, tantes, opa’s en oma’s, vrienden, vriendinnen en andere personen mee die je kan vinden!

 

NB: De inhaalwedstrijden tegen Sliedrecht en US staan voorlopig op ‘2x wordt niet gespeeld’.