IMG_3020In wedstrijd nummer 19 van het seizoen is het dan raak. Uiteindelijk was het ook een kwestie van tijd voordat Dames 3 de titel binnen zouden slepen. Al vanaf de eerste speelronde hebben ze de koppositie weten te bemachtigen en hebben deze niet meer af gegeven.

Met een voorsprong van 17 punten zijn de dames niet meer te achterhalen. Als we dan toch bezig zijn met het benoemen van wat feiten, slechts 10 sets werden er tot nog toe verloren, 68 sets werden er gewonnen en het puntentotaal heeft inmiddels de 85 bereikt. Als coach ben ik erg trots op de progressie die de jonge meiden hebben gemaakt en op de rol die de “oudjes” hebben gespeeld. Het creëren van een juiste balans is niet altijd makkelijk geweest maar volgens mij wel geslaagd.

De kampioenswedstrijd was zoals een titelwedstrijd hoort te zijn. In een altijd lastige uitwedstrijd bij SSS in Barneveld moest het gebeuren. Winnen was de enige opdracht en omdat het hele seizoen nog niet is verloren, behalve de bekerwedstrijd tegen Trivos maar dat telt niet, was het vertrouwen groot. Helaas had SSS weinig zin om mee te werken aan ons feestje. Zoals wel meer teams die tegen de koploper boven zichzelf uitstijgen had SSS vandaag een hele goede dag. Er werd dan ook furieus gestart en al snel werd er een tegen een achterstand van 08-17 aangekeken. Een dubbele wissel tot gevolg, Annemarieke kwam Ellen vervangen en Susan verving Amber. Als snel werd deze achterstand omgebogen en lieten de dames zien dat ze niet voor niets kampioen zijn geworden. Met een mooi serveserie van onze invalmidden Renske werd de set binnengesleept 20-25. De tweede set was bijna een kopie van de eerste set, op achterstand komen versnelling erbij plaatsen en de set binnenhalen 19-25.

Vanaf de derde set begonnen toch de zenuwen toe te slaan en werd de set vrij kansloos verloren.

De vierde set kenmerkte zich ook door rommelig spel, veel eigen fouten en voornamelijk fouten die we anders nooit maken. Deze set werd wederom verloren na zelfs een aantal matchpoints gehad te hebben. Kampioen worden kon nog steeds alleen moesten we de vijfde set dan wel winnend af sluiten. Anders zouden we afhankelijk zijn van het resultaat van de nummer 2. Eindelijk werd er furieus gestart en werd er zoals het een kampioen betaamt met 15-06 over de tegenstander heen gewalst. Dat kleine Anne het winnende punt maakte met een ace zegt eigenlijk alles over ons seizoen tot nu toe. Na de wedstrijd werd het kampioensfeest gevierd in JOOP’S BARretje. Na het nuttigen van een lekker soepje en een goede pastasalade kon zowel het kampioensfeest als het verjaardagsfeest van Amber losbarsten. Dat we achteraf gezien genoeg hadden gehad aan het winnen van de eerste twee sets, dat Imke ouder is dan Lotte, dat Quinty van dropshot houdt, dat Renske één keer meespeelt en kampioen wordt, dat Martijn het aantal dames die zwanger werden dit seizoen goed heeft geraden, dat we drie teams kunnen vullen met onze selectie, dat Marloeke en Wietske “gewoon” bier drinken, dat er nog een oude Oost-Europese rozenverkoper langskwam en dat Bas wel heel snel terug was na zijn uitwedstrijd daar heeft niemand het nog over.