“Golfbewegingen”, dat beschrijft de wedstrijd van VoCASA D1 van afgelopen weekend in Amersfoort het best.
Het team speelde met veel ups en downs, waardoor het basisspel niet constant genoeg vast konden worden houden.
De punten zijn in Amersfoort gebleven na een verlies van 3-1 in sets.

VoCASA Dames 1 op eigen facebook:

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, in een ruime sporthal, met wat #huppaars publiek op de tribune. We hebben deze week hard getraind en stonden klaar voor de strijd.
In de eerste en tweede set tegen ITC Groep/AVV Keistad Dames 1, stond onze passlijn goed. De passers hebben hier over het algemeen een goed begin gemaakt om punten te kunnen maken. Het scoren lukte daarentegen minder goed, mede door de de goede verdediging aan de andere kant. Veel lange rally’s en het punt viel niet altijd aan onze kant. Daarnaast speelde Keistad goed geplaatste ballen en konden onze verdedig- en duikkunsten deze niet allemaal van de vloer houden. In onze blokkering was er wat moeite om de bloksetting aan te passen op het spel van de tegenstander. De go-go-gadget armen moeten weer even goed afgesteld worden.
Halverwege de tweede set kwam Yvette het veld in met heel veel goede en strijdlustige energie. Er is door iedereen hard gewerkt en de energie was er wel, maar de uiteindelijke uitkomst was wat minder. De eerste en tweede set gingen beide met een stand van 25-21 naar Keistad.
Na lang gelijk op te gaan in de derde set (tot en met een stand van 21-21), kon deze set binnen gesleept worden met een stand van 21-25!
We startten de vierde set met een 0-4 voorsprong en stabiele service van Sanne. Daarna liep het tot een stand van 13-13 weer erg gelijk op. We wisselden ons spel af met scorende aanvallen en goede verdedigingsacties, maar ook met wat onnodige fouten aan eigen kant. Helaas bleek dat we het onszelf te moeilijk hebben gemaakt. Ten opzichte van vorige week hebben we wel wat stappen gemaakt, maar we moeten de punten toch achterlaten in Amersfoort. Zuur…

ITC Groep/AVV Keistad DS 1 – VoCASA DS 1 : 3 – 1

25-21 , 25-21 , 21-25 , 25-23

We spelen volgende week drie wedstrijden in Denekamp, tijdens de tweede ronde van de nationale beker.
We gaan weer flink aan de bak, hard trainen en ons eigen spel neerzetten.