Op 7 november pakte VoCASA Dames 1 een mooie 3-1 overwinning op Meerkerk in onze VoCASA-hal.

VoCASA Dames 1 wint van MeerkerkHet centre court stond breed uitgestald, en het pubiek was ruimschoots afgekomen op deze match.

Doelstelling van VoCASA-dames: “Vorig jaar is Meerkerk hoger geëindigd in de competitie en dan willen wij dit jaar natuurlijk winnen.
Wij hopen te laten zien dat we ook onze derde thuiswedstrijd de meeste punten bij ons kunnen houden.”

verslag Laura Klaver / facebook Dames1:

De VoCASA dames begonnen de wedstrijd heel afwachtend. In de eerste set leek de contole aan het net kwijt.
Halverwege de eerste set verliet Laura Klaver het veld vanwege ziekte en mocht Ramona Overdijk tegen haar oude club laten zien dat Paars beter was dan Geel! Ze overtuigde daarin maar kon het setverlies niet voorkomen (set 1: 20-25).

In de tweede en derde set lieten de dames van VoCASA zien, dat met goed serveren en dominantie aan het net dit paarse team met duidelijke cijfers afrekent met een tegenstander zoals Meerkerk.
Sue Calligaris maakte met haar inzicht in de aanval veel punten. En ook alle wissels lieten zien met iedereen in het veld te kunnen winnen! (set 2: 25-14, set 3: 25-15)

De vierde set maakten de Nijmeegse dames onnodig spannend. Meerkerk vocht voor wat ze waard waren.
Maar VoCASA won met goede blokjes van Marlou en een goed staande passinglijn door libero Wieneke Eggermont! Na een paar matchpoints en een spontane onderhandse service van Meerkerk, konden het paarse team en het enthousiaste publiek opgelucht ademhalen. De set ging met 28-26 naar VoCASA, dat vier punten kan bijschrijven in de competitiestand.