VoCASA is niet te stoppen in de topdivisie. De 3-0 zege van zaterdag tegen concurrent Utrecht (25-19, 25-22, 25-21) was de zevende overwinning op rij voor de Nijmeegse volleybalsters. Het laatste setverlies in de competitie dateert van halverwege oktober.

Juul van Loon 08-12-19, 23:00
VoCASA bleef tot nu toe slechts één wedstrijd zonder punten: het tweede duel van het seizoen met VCN (1-3). De formatie van coach Goran Aleksov lijkt op een titelstrijd af te stevenen met die ploeg uit Capelle aan den IJssel; beide teams hebben 25 punten uit 10 wedstrijden. Utrecht (nu vierde) staat al op zes punten achterstand en werd ingehaald door Voltena uit Werkendam (22 punten).

Hoewel de zaken er voor VoCASA steeds beter uit zien en promotie naar de eredivisie lonkt, blijven ze in Neerbosch-Oost voorzichtig. ,,Deze overwinning zegt nog niks”, was Aleksov na de thuiszege stellig. ,,Wij moeten niet gaan dromen. Nu al aan prijzen denken, is niet realistisch.”

De zege kwam geen moment in gevaar – VoCASA was simpelweg beter dan Utrecht – en dat terwijl de bezoekers een week eerder nog van VCN wonnen. VoCASA nam in de eerste set direct het initiatief en sloeg halverwege door een serviceserie van Nikki van der Veen het beslissende gat. In het tweede bedrijf werd een stroeve start snel rechtgezet en maakte de thuisploeg boven de twintig punten het verschil. In de derde set strubbelde Utrecht een paar keer tegen, maar VoCASA kon zich door een sterk middengedeelte permitteren om in de slotfase vier matchpoints te verprutsen.

Bron: De Gelderlander, 9 dec 2019

VoCASA Dames 1 wint ook van Utrecht. Foto: David van Haren (7 dec 2019)