De volleyballers van Vocasa hebben vrijdagavond in de kwartfinale van het bekertoernooi niet kunnen stunten tegen topploeg Lycurgus. In de Vocasa-hal werd het 1-3, waardoor de Nijmegenaren zijn uitgeschakeld. De Groningse opponent staat zaterdag al in de halve finale en mogelijk maandag in de eindstrijd.

Vanwege de coronacrisis had de Nederlandse volleybalbond Nevobo besloten om het complete bekertoernooi – waaraan acht eredivisionisten meedoen – dit jaar af te werken tussen Goede Vrijdag en tweede paasdag. In theorie had Vocasa dus met drie overwinningen in vier dagen tijd het grootste succes uit de clubhistorie kunnen boeken: bekerwinst. Maar de praktijk bleek weerbarstiger.

Lycurgus was vrijdag te sterk, waardoor de Nijmegenaren dit weekeinde rustig Pasen kunnen vieren. ,,En daar was ik stiekem ook wel vanuit gegaan’’, zei Vocasa-speler Imre Harnischmacher na afloop. ,,Ik ben vooral blij dat we er een échte wedstrijd van hebben gemaakt. We hebben onze huid duur verkocht.’’

Dat deed Vocasa vooral in de eerste set die de ploeg won met 25-22. Daarna moest Vocasa zijn meerdere erkennen in Lycurgus: 14-25, 20-25, 23-25.