Jaapjan en Bas hebben het prima naar de zin in Enschede.

Zaterdag boekte VoCASA heren 1 een mooie 0-3 overwinning op Twente’05. Vooraf mocht deze uitslag op basis van de stand op de ranglijst ook worden verwacht, maar het moet dan toch altijd nog wel even gebeuren. Groot gevaar bij dergelijke wedstrijden is onderschatting van de tegenstander of concentratieverlies tijdens de wedstrijd en dat laatste bleek een reëel gevaar.

Verslag, foto’s en film: Wolter en Teeja Meijer.

Bekijk alle foto’s op Picasa.

De beide VoCASA toptrainers Johan van Zelderen en Marnix Elbers begonnen met Jaapjan, Geert, Dennis, Arjan, Dicky, Gijs en Torsten in de basis.
Aangemoedigd door enkele meegereisde VoCASA fans en Dames 2 dat zo sportief was om na hun wedstrijd te blijven om Heren 1 aan te moedigen (klasse dames!) begon Heren 1 aan de wedstrijd.

1e set
VoCASA begon goed en liep door goed spel en een prima servicedruk via 4-7 snel uit naar 5-11. Heren 1 speelde rustig het eigen spel en dan is dit team op zijn best. Dat bleek ook uit de stand want het werd met goed volleybal 15-22. Stijn werd ingebracht voor Jaapjan en geroutineerd speelde VoCASA deze set in iets meer dan twintig minuten naar binnen, 17-25 en 0-1.

2e set
De VoCASA fans waren er niet gerust op want aan het einde van de eerste set sloop er al wat gemakzucht in het VoCASA spel. Twente rook een kans en begon voortvarend; 3-1. VoCASA speelde slordig en niet geconcentreerd, met een 10-4 achterstand als gevolg. Een time-out bracht de mannen van VoCASA weer op het goede spoor, de concentratie kwam terug en punt voor puntje werd Twente ’05 ingelopen en bij 13-13 was de stand gelijk. Bij 15-14 kwam Jaapjan terug in het veld voor Stijn, maar er werd opnieuw slordig gespeeld en een 18-14 achterstand was het gevolg. In deze set werden er maar liefst zeven foutservices geslagen, om maar even aan te geven dat de inspiratie even weg leek te zijn. Opnieuw een time-out en dat bleek te helpen. Weer werd Twente ingelopen en bij 22-22 was de staand weer in evenwicht. VoCASA kwam steeds op setpunt, maar wist die niet te verzilveren en pas bij 25-27 werd het verlossende setpunt benut; 0-2.

3e set
Stijn bleef staan voor Jaapjan en weer begonnen onze mannen slap; 5-2. Toen haalde VoCASA eindelijk het gewenste spelniveau en daarmee werd ook het klassenverschil tussen de gastheren en VoCASA duidelijk. Bij 7-7 kwam Roan voor Gijs en hierna speelde VoCASA een gewonnen wedstrijd. Met een goede servicebeurt bracht Arjan de stand op 8-13 en via 10-18 werd het uiteindelijk 17-25 en 0-3.

VoCASA haalde in deze wedstrijd belangrijke winstpunten en behaalde een mooie 3-0 overwinning. In de tweede- en begin van de derde set was het even spannend omdat de concentratie verslapte en de tegenstander hierdoor in het zadel geholpen werd. Dat mag in de resterende wedstrijden van de competitie niet meer gebeuren. Als VoCASA geconcentreerd haar eigen spel speelt en niet probeert te forceren, dan is dit team een geduchte tegenstander voor elke ander ploeg in de Topdivisie. Er komen nog mooie wedstrijden aan en VoCASA Heren 1 heeft de weg omhoog te pakken!