Erik Gras (55) is komend seizoen hoofdtrainer van VoCASA Heren 1. De huidige trainer/coach van Taurus tekent voor twee jaar bij de Nijmeegse eredivisionist.

Erik Gras wordt bij VoCASA de opvolger van Arjen Schimmel..
Gras is sinds 2016 aan Taurus verbonden. In 2018 zorgde hij met zijn ploeg voor een grote stunt door in de bekerfinale Lycurgus het nakijken te geven.
Opvallend is, dat hij destijds bij Taurus de opvolger was van Arjen Schimmel. Dat is hij nu bij VoCASA ook.

Nadat bekend werd dat VoCASA en Schimmel niet met elkaar verder zouden gaan, zijn VoCASA en Erik Gras de gesprekken aangegaan voor zijn overgang naar Nijmegen. Toen e.e.a. in kannen en kruiken was, lichtte Gras afgelopen zaterdag voor de met 1-3 gewonnen wedstrijd tegen SSS de selectie van Taurus in over zijn vertrek.

,,Erik is een zeer ervaren trainer”, zegt Frank Benne van Vocasa. ,,Hij kent al een aantal spelers van onze ploeg. Wij denken dat hij ons jonge team beter kan maken.”

 

Gras verwacht op termijn met VoCASA aan te kunnen sluiten bij de huidige top vier van de eredivisie.

,,Alles rond het eerste team is bij VoCASA goed geregeld. Er is een huis waar veel spelers samen in wonen en ik kan vaker met de ploeg trainen dan nu bij Taurus. Mijn band met de spelersgroep van Taurus is goed. Het is zaak om het seizoen met Taurus nu goed af te sluiten.”

 

Erik Gras, nu nog trainer van Taurus

Erik Gras, nu nog trainer van Taurus (foto: Pim Waslander)