Zaterdag 16 april 2022 stond de halve finaleronde van het NOJK op het programma voor de J-CMV en de JC.

J-CMV (NOJK Apeldoorn)

De J-CMV hadden een sterke start tegen Polaris. Die wedstrijd werd gewonnen. Tegen EVV kreeg deze start geen vervolg. De wedstrijd werd nipt verloren. Tegen Dynamo was het team dichtbij setwinst, maar ook deze wedstrijd ging helaas verloren. Zo eindigde J-CMV als 3e in de poule en mochten ze het in de kruisfinale opnemen tegen Dros Alterno. Die bleken een maatje te groot en zo strandde het team in de halve finaleronde.

VDO Halve Finale Jongens CMV poule 1

Ranking Teamnaam Wedstrijden Punten Sets voor Sets tegen
1 EVV Bultman-Hartholt J6 3 5 5 1
2 SV Dynamo Apeldoorn J6 3 5 5 1
3 VoCASA J6 3 2 2 4
4 VC Polaris J6 3 0 0 6

Jongens C (NOJK Borne)

Jongens C moest helemaal naar Borne voor hun halve finaleronde. Het team moest in de 1e set nog warm draaien, of was het wellicht de spanning. Het ging gelijk op tegen VC Volt. Volt wist zelfs een klein gaatje te slaan. Maar boven de 20 bleek een goede serviceserie van Manu de weg naar de winst. Vervolgens stoomde de ploeg door. De 2e set werd een stuk makkelijker gewonnen en dat bleek de sleutel naar succes.
Emmen 95 Volleybal was de volgende tegenstander. Dit werd een redelijke walk over. Met 2 keer 25-7 was de 2e winst een feit. Via Sudosa-Desto kon de finaleronde bereikt worden. Een team met een geweldige speler in hun midden, maar JC bleek een veel sterker collectief. Ook deze pot werd gewonnen en zo gaat JC rechtstreeks naar de finaleronde op 21 mei.

VDO Halve Finale Jongens C poule 2

Ranking Teamnaam Wedstrijden Punten Sets voor Sets tegen
1 VoCASA JC 3 6 6 0
2 VC Volt JC 3 4 4 2
3 Sudosa-Desto JC 3 2 2 4
4 Emmen\’95 JC 3 0 0 6

Leuk dat VC Volt dat ook gelukt is, jammer dat de meiden C van Trivos (met veel bekende gezichten) het niet heeft weten te redden.
Nu op naar de finale!