Op dinsdagavond 22 februari speelde VoCASA Heren 1 de inhaalwedstrijd in en tegen Sliedrecht.
Deze derde wedstrijd in 6 dagen deed een zwaar beroep op de krachten en mentale weerbaarheid van het incomplete team van VoCASA H1. De woensdag wedstrijd tegen Lycurgus en het zaterdagduel tegen Orion zaten nog in de benen van de mannen in het paars. Voor Sliedrecht Sport was het de eerste wedstrijd na een lange tijd van niet spelen.

Sliedrecht Sport tegen VoCASA werd aangekondigd als een belangrijke wedstrijd voor de strijd om de 4e plaats.
Maar al snel bleek dat Nijmegen geen 100% tegengas kon geven tegen de fris opgeknapte selectie van Sliedrecht Sport. Bij een stand van 15-13 in de eerste set, scoorde Sliedrecht Sport 7 punten op rij. VoCASA kwam aan het einde van de set nog een stuk terug maar met 25-19 ging de set naar de thuisploeg.
In de tweede set was de marge tussen de teams een lange tijd erg klein. Ook de commentatoren in de livestream concludeerden “we zijn nog niet van ze af”. Toch trok Sliedrecht aan het langste eind (25-20). Ook de derde set werden beslist in het voordeel van Sliedrecht Sport  (25-16).
Uiteindelijk ging VoCASA strijdend in 3 sets ten onder tegen Sliedrecht Sport.

Het was een nederlaag waar trainer Erik Gras vooraf rekening mee had gehouden, gezien het gemis van een aantal belangrijke spelers. ,,Het was verre van ideaal door het ontbreken van de geblesseerde aanvoerder Tom van Steenis en de afwezigheid van spelverdeler Nicolas Borgeaud”, gaf Gras direct na de wedstrijd aan.

• Sliedrecht Sport – VoCASA : 3-0

(25-19, 25-20, 25-16)

Nu volgt een korte rustperiode tot 5 maart. We hopen dan weer de selectie compleet te hebben.