De NeVoBo heeft gisteren besloten om de competities voor de rest van 2021 uit te stellen.
Dit geldt voor de senioren- en de jeugdcompetities, de wedstrijden uit het regionale bekertoernooi en voor CMV- en recreantentoernooien. Ook de achtste finales van het nationale bekertoernooi gaan aankomend weekend niet door.

Dit is een besluit na de nieuwe kabinetsmaatregelen waarin avondsport vanaf 17.00u verboden is t/m 18 december. Doel van de maatregelen is om de snelle toename van het aantal coronabesmettingen en de ziekenhuisopnames af te remmen.

We willen door de wedstrijden eruit te halen verenigingen de ruimte geven om op die momenten leden de zekerheid te bieden van trainingsaanbod waardoor zoveel mogelijk mensen kunnen blijven volleyballen en onderdeel blijven van de vereniging.

Uit een brede inventarisatie onder verenigingen bleek :

– Het overgrote deel van de verenigingen geeft aan de competitie te willen uitstellen en daarmee ruimte creëren om de aankomende weekenden zoveel mogelijk leden te laten trainen.
– Verenigingen vinden het onverantwoord om hun leden wedstrijden te laten spelen zonder daarvoor te kunnen trainen.

De Nevobo stimuleert haar verenigingen om invulling te geven aan de binding met haar leden, bijv. door trainingen en/of onderlinge wedstrijden te organiseren op werkdagen voor 17.00 uur of op zaterdag en zondag voor 17.00 uur.

 

Ook bekerronde van 4 december uitgesteld

Op zaterdag 4 december stonden de achtste finales van het nationale bekertoernooi op het programma (driekampen). VoCASA H1 zou in Assen spelen en VoCASA H2 thuis in Nijmegen. Deze wedstrijden worden ook gestopt. De niet-Eredivisieteams die nog actief zijn in het bekertoernooi zouden zich zeer beperkt tot niet kunnen voorbereiden op de achtste finales. De Nevobo gaat daarom op zoek naar alternatieven voor het nationale bekertoernooi.

 

Eredivisie:  nog 3 duels voor VoCASA Heren 1

Uitzondering in de kabinetsmaatregelen vormen de nationale topsporters. De volleybal Eredivisie gaat als enige door, zonder publiek. VoCASA Heren 1 speelt in december nog tegen Numidia, Talentteam en een inhaalwedstrijd tegen Dynamo.
Voor de inhaalwedstrijd is vooralsnog de vervallen bekerdag gekozen

  • 4 dec 19.00u Draisma Dymamo – VoCASA (Apeldoorn)
  • 15 dec 20.30u  VoCASA – Numidia Topvolleybal Limburg  (Nijmegen)
  • 18 dec 14.30u Talentteam Papendal – VoCASA (Ede)