VoCASA D1 tegen hekkensluiter:
Eclatante overwinning

vocasa-d1s_19nov16De volleybalsters van Vocasa boekten zaterdag 10 december een eclatante overwinning bij Inter Rijswijk: 0-4 (10-25, 18-25, 10-25, 18-25).
De hekkensluiter van de eerste divisie B heeft pas drie punten.
De Nijmeegsen staan er goed voor: het team van coach Bram Leijssenaar heeft tien punten minder dan koploper Spaarnestad, maar ook nog drie duels tegoed.

VoCASA H1 tegen hekkensluiter:
Veldhuizen baalt van slechte lichaamstaal

vocasa_h1s_dec2016Vocasa blijft kwakkelen. De Nijmeegse volleyballers verloren zaterdag 10 december in de topdivisie van hekkensluiter Donitas: 3-1 (22-25, 27-25, 25-23, 25-19).
Voor de Groningse nummer laatst was het pas de eerste winst.
De Nijmegenaren begonnen nog wel goed en sloten de eerste set winnend af. Ook in de tweede set leek er bij een 22-24 voorsprong niets aan de hand. „Toen gingen we fout serveren en misten we twee vrije kansen. We speelden een gewonnen wedstrijd, maar drukten niet door. Dat heeft met focus te maken”, zei trainer Gert Veldhuizen.
De derde set begon Vocasa opnieuw goed. Toch bleef het heilige vuur niet branden, want in de middenfase van de set speelde de ploeg volgens Veldhuizen als brandhout. Het gebrek aan overtuiging baarde de coach zorgen. Wisselvalligheid hoort bij een team in opbouw, maar Vocasa blijft in de degradatiezorgen.
Volgens Veldhuizen zijn de Nijmegenaren het aan de eigen stand verplicht om hoger te eindigen in de topdivisie dan de huidige negende plek. „In de laatste set zag ik slechte lichaamstaal. De koppies gingen hangen. Dat mag absoluut niet. We kunnen alleen onszelf wat verwijten. Donitas kreeg de ruimte om ons af te bluffen.”

bron: De Gelderlander, Regiosport, 12 dec 2016