VoCASA volleybal Nijmegen Heren 1 2014-2015

Gemengde gevoelens bij VoCASA Heren 1

VoCASA heeft zichzelf weer eens van z’n wisselvalligste kant laten zien. In een over het algemeen matige wedstrijd werd met 3-2 verloren van Apollo. Door het nipte verlies werd de aanval op positie 10 in de stand afgeslagen en lijkt degradatie voor de Tukkers een kwestie van tijd.

Verslag: Torsten Slot

De start van de wedstrijd was stroef met fouten over en weer. Pas boven de twintig konden de Nijmegenaren het verschil maken. De tweede set was daarna weer van een bedenkelijk niveau aan VoCASA-kant. Apollo begon steeds beter te spelen en het team van Johan van Zelderen moest te vaak het antwoord schuldig blijven. Het alles of niets spel van Apollo bezorgt VoCASA wel vaker problemen, maar doorgaans houden de mannen uit Borne dat geen hele wedstrijd vol.

Dit leek ook nu weer te gebeuren aangezien het spelbeeld kantelde in Nijmeegs voordeel. De side out beter op orde en vooral minder eigen fouten, terwijl de Bornse aanvalsleiders nr 2 en 4 opeens fouten begonnen te maken. Nadat VoCASA de derde set met overtuigend spel naar zich toe had getrokken leek de Twentse aanval afgeslagen. De laatste strohalm van de Tukkers (zoals door hen zelf omschreven) was omver gemaaid door de Nijmeegse zeis. Degradatie lijkt nog maar moeilijk af te wenden voor Apollo.

In set vier en vijf bleek echter dat het met de mentaliteit van de Bornse mannen wel goed zit. Niet somberen over het naderende onheil, maar gewoon volleyballen. Dat is precies wat VoCASA vergat te doen in die fase. Alsof de wedstrijd al gewonnen was, stonden de mannen in het paars in het veld. De onnodige fouten en gratis punten voor de tegenstander stapelden zich op, terwijl het team aan de overkant alleen maar beter ging spelen. Als je elke week zo zou volleyballen hoef je geen elfde te staan. VoCASA keek het met lede ogen aan en ook naar de matig opererende scheidsrechter. Echter zou je hier als team geen last van hebben wanneer je goed speelt, dus laat ik daar maar niet meer woorden aan vuil maken.

Er waren gemengde gevoelens bij VoCASA na afloop kun je wel stellen. De aanval op positie 10 afgeslagen en een punt overgehouden aan een wedstrijd waarin behoorlijk slecht gespeeld werd. Maar ook matig gespeeld, verloren van een laagvlieger die boven zichzelf uitstijgt en geen steek opgeschoten in de stand. Het wordt tijd voor daden in plaats van woorden zoals men in Rotterdam ook wel eens roept. Te beginnen komende week tegen rode lantaarndrager Nesselande.

Om met een positieve noot af te sluiten wil ik de complimenten maken aan de keuken van de Bornse kantine! Voor hen geen 11e plaats maar een topklassering in het kantineklassement. Wie weet blijft dit door een administratief wondertje van de Nevobo of teruggetrokken eredivisieteams toch voor de topdivisie behouden?