Zaterdagavond kon VoCASA Heren 1 geen vervolg geven op de spectaculaire winst op Dynamo van een week eerder. Tegen Prima Donna Kazen leed VoCASA op 19 november in Huizen een 3-0 nederlaag.
VoCASA had in de eerste set lang het initiatief. Het team uit Nijmegen pakte in het midden van de set een voorsprong (12-15) maar leverde die aan het einde toch in (25-23).
In set twee ging het gelijk op tot 9-9. Daarna trok PDK de set naar zich toe (25-21).
Het goed spelende PDK Huizen kon in set drie het niveau vasthouden en pakte ook deze set (25-21) en won de wedstrijd.

Samenvatting PDK Huizen – VoCASA, op de big points (5 minuten)

Hard onderuit

“Huizen speelde goed in de eerste set en maakte weinig fouten. Ik had het idee dat die ploeg dat niet vol zou houden, maar dat lukte wel”, zei coach Erik Gras na afloop.
“Wij waren niet bij machte om het om te draaien, mede doordat onze aanval ondermaats presteerde en toen gingen we er uiteindelijk toch hard onderuit.”

Volledige wedstrijd terugkijken?

De opname van de livestream PDK Huizen – VoCASA staat op Eyecons Eredivisie Heren Volleybal :

Topscoorders bij PDK-VoCASA

Alex Meijs van PDK was het meest scorend met 16 punten. Ook de PDK-mannen Lucas Gustavsson (14 ptn) en Marlison Kleinmoedig (12 ptn) waren productiever dan de best scoordende man van VoCASA (Job Groenendaal: 11 ptn)

Huizen op de juiste waarde inschatten

Dat we (PDK) Huizen hoger hadden moeten inschalen, is een thema waarop enkele sponsoren van VoCASA zich dagelijks buigen.
Bijv. Strijbosch Thunnissen ziet een oorzaak in de nog onbekende hal en de nieuwe omgeving.

De komende wedstrijd is weer in het vertrouwde Nijmegen, waar wij de ‘markt’ kennen.