Zaterdag 21 mei was het de finaledag van het NOJK oftewel het NK voor jeugdteams.
Jongens C had zich daar redelijk eenvoudig voor geplaatst door zowel de voorronde als de halve finaleronde te winnen.
In Panningen moest het team een poule met Taurs, Sudosa en Alterno doorkomen.
Een goede start met setwinst tegen het sterke Taurus bleek de sleutel tot succes. Sudosa werd redelijk eenvoudig verslagen, waardoor 1 set tegen Alterno voldoende was. Maar daar wilden de jongens (en trainingsgenoten bij NJOI op zondag) niet aan meewerken. Zij kwamen veel beter uit de startblokken en wonnen de 1e set. Alles of niets dus in de 2e set. En dat werd alles. Vanaf punt 1 werd er druk gezet en dat leverde een voorsprong op. De spanning begon ook bij Alterno toe te nemen en Vocasa nam steeds meer afstand. Na het laatste punt was de ontlading groot, want de halve finale was bereikt. Daarmee deed het team mee om de knikkers.
In de halve finale wachtte topfavoriet Spaarnestad. Maar wat begonnen de jongens goed. Met weergaloos spel werd het ene na het andere punt gescoord. Tot eigen verbazing van de jongens werd set 1 gewonnen. In plaats van dat het vleugels gaf, werd het team nerveus: stel dat we zo doorgaan, dan staan we in de finale. Spaarnestad profiteerde daarvan, ging beter spelen en Vocasa had het lastig. Zo werd alsnog verloren. Heel erg jammer.
De koppies moesten echt even bij elkaar gestoken worden om de knop weer om te zetten, want er stond nog een mooie knikker op het spel. Dynamo moest daar wel voor verslagen worden. Wat tam en afwachtend werd begonnen en bij Dynamo was hun topspeler continu in stelling gebracht en dat leverde veel punten op. Echter was Vocasa een beter team en zo werd de achterstand weggewerkt en omgezet in een lichte voorsprong. Die werd behouden en zo was brons erg dichtbij. In set 2 was Vocasa heer en meester en de koek op bij Dynamo en zo was brons een prachtig resultaat.
De 1e officiële podiumplaats (die van 2 jaar geleden was door Corona officieus) in de geschiedenis van de vereniging voor een jongensteam. Geweldig gedaan. Met alle jongens heel hard voor gewerkt, zowel in als naast het veld.
Dank aan al het paarse publiek dat meegekomen was. Jullie waren fantastisch. Ook dank aan Support Suply voor de shirts in samenwerking met Sport met Snelders.