Onder de nieuwe naam Nova Tech Lycurgus startte het thuisteam op 11 november sterk tegen VoCASA. In de eerste set kwam Lycurgus snel op een ruime voorsprong. Via 12-6 en later al 18-9 bouwde de Groningers een marge op. VoCASA haalde nog wel een paar punten van de grote achterstand af, maar dankzij twee scores van Boer rolde de eerste set met overtuiging naar Nova Tech Lycurgus.

In de tweede en derde set ging het allemaal wat moeizamer bij Lycurgus. Wissels bij VoCASA zorgden voor meer energie bij het team uit Nijmegen en de thuisploeg ging meer fouten maken. Met name Job Groenendaal en Imre Harnischmacher scoorden regelmatig. Toch slaagde Nova Tech Lycurgus erin om na een 16-15 achterstand de regie te nemen in de slotfase van de tweede set. Op 21-19 sloeg McCauley vol op het blok waarna de bal uit ging; 22-19. Deze marge van drie bleek voldoende om ook set twee binnen te hengelen: 25-22.

In de derde set verdween de focus van Lycurgus langzaam. De thuisclub moests zelfs alle zeilen bijzetten om in de derde niet tegen setverlies aan te lopen. Dat dreigde bij een 18-14 achterstand. Na een time-out van coach Arjan Taaij kwam het beetje benodigde energie terug om de achterstand goed te maken en om te zetten in setwinst. Bij drie matchpoints op het scorebord (24-21) was het Robin Boekhoudt die blokkerend het tweede matchpoint tegen de grond kreeg.

• Nova Tech Lycurgus – VoCASA 3-0

Uitslagen Betcity Eredivisie, 11-12 november 2023

Prima Donna Kaas Huizen – Sliedrecht Sport 1-3 (18-25, 22-25, 26-24, 16-25)
Draisma Dynamo – Talentteam Papendal 3-0 (25-11, 25-18, 25-22)
Nova Tech Lycurgus – VoCASA 3-0 (25-18, 25-22. 25-22)
Scherp in Packaging ZVH – Simplex SSS 1-3 (19-25, 25-19, 23-25, 18-25)

Active Living Orion – Numidia VC Limax 2-3 (25-17, 24-26, 25-20, 26-28, 16-18)