Arjan Roelofs VoCASA Deze zaterdag heeft VoCASA HS1 gedaan wat er gedaan moest worden. In de eigen VoCASA-hal werd er afgetekend met 3-0 gewonnen van de nummer laatst Twente’05. Met deze overwinning werd een derde plek in de competitie behaald, maar het is ongemeen spannend in de Topdivisie:

1 Inter Rijswijk 16 45
2 TT Papendal/Arnhem 16 31
3 VoCASA 16 31
4 VV Alterno 16 30
5 Peelpush 17 29
6 Cito 15 28

De wedstrijd werd begonnen met Jaapjan Feenstra, Dennis van der Wiel, Arjan Roelofs, Dicky Kottink, Gijs van Pruisen, Stijn Marsman en Torsten Slot in de basis.

Foto’s en verslag: Wolter Meijer

1e set
VoCASA begon slordig en kwam met 3-5 achter. Hierna volgde het herstel en met redelijk spel werd de achterstand omgebogen in een voorsprong; 9-6. Met een prachtige servicereeks van Dennis werd het 14-7 en daarna was de strijd gestreden. Via 20-9 werd het verdiend 25-14 en 1-0.

2e set
VoCASA begon met dezelfde basis als in de eerste set en de bezoekers, die vechten voor lijfsbehoud in de Topdivisie begonnen met volop op de aanval te spelen; 3-3. Tot 9-9 bleef de stand in evenwicht en VoCASA leek weg te zakken; 12-14. Het team herstelde zich echter en vooral door een grote servicedruk werd de achterstand weggewerkt en werd een voorsprong genomen; 18-17. Twente’05 verloor de moed en kwam met 21-18 achter. Joris Zwanenberg kwam voor Gijs. Onder andere door een mooie servicereeks van Joris werd ook de tweede set een prooi voor VoCASA; 25-18 en 2-0.

3e set
De basis zeven werden weer opgesteld en opnieuw ging de start van deze set gelijk op; 3-3. VoCASA gaf gas en Twente’05 had geen antwoord; 9-5. Nu was het Arjan die een mooie servicereeks produceerde en VoCASA liep mede hierdoor makkelijk uit naar 18-7. Geert Meijer kwam voor Jaapjan en even later mocht Joris het veld weer betreden voor Gijs. De bezoekers hadden niets meer in te brengen en zo werd ook de derde set gewonnen; 25-15 en 3-0.

VoCASA dat nog steeds wat worstelt met de vorm heeft vandaag de punten in eigen huis gehouden. Dat is goed nieuws, zeker als we weten dat directe concurrent Talent Team Papendal volgende week een uitwedstrijd tegen de nummer 1 in Rijswijk mag spelen. VoCASA heeft volgende week geen wedstrijd en er zal hard getraind moeten worden om op 8 maart in de uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport een goed resultaat te kunnen neerzetten.
De VoCASA fans hopen natuurlijk allemaal op een spetterend laatste deel van deze competitie en de overwinning van vandaag zal zeker een steun in de rug zijn!

VoCASA Heren 1 gefeliciteerd met dit resultaat en op naar de wedstrijd in Sliedrecht!