Het meiden B team van VoCASA heeft afgelopen zaterdag in Purmerend voor een daverende verrassing gezorgd door de finale van het Nederlands Kampioenschap (NOJK) te bereiken. Hierin bleek titelfavoriet Sudosa/Desto met 2-0 een maatje te groot. Zo eindigden onze meiden op een fantastische tweede plaats, een historische prestatie voor VoCASA!

VoCASA Meisjes B 2e van Nederland bij NOJK 2018

VoCASA Meisjes B 2e van Nederland, 31 maart 2018

Op naar Purmerend

In alle vroegte vertrokken coaches Stephan en Bas met de meiden in een busje naar Purmerend, alwaar de finaleronde van het NOJK werd gespeeld. Aldaar kon rond de klok van 9 uur met de warming up voor de eerste wedstrijd tegen Next Volley Dordrecht worden begonnen.

Een goed begin ….

De wedstrijd begon een kwartier later dan gepland om 10 uur, maar onze meiden startten voortvarend. We hadden goede servicedruk, een prima aanval en de blokkering stond goed. De eerste set werd vrij probleemloos met 25-14 gewonnen en ook in de tweede set gaven we weinig weg: 25-17. Zo werd de eerste overwinning van deze finaledag binnen gehaald.

Vol aan de bak …

De eerste set tegen onze volgende tegenstander, Sudosa-Desto uit Assen konden we onze draai niet vinden en verloren we met 25-9. De tweede set gingen we er volle bak tegen aan. Na een gelijkopgaande eerste helft van de set kwamen met 22-18 achter. We zetten nog een tandje bij en kwamen met 22-23 voor. Toen blunderde de scheidsrechter door een door ons geserveerde bal, die al tegen de muur was afgeketst af te fluiten, omdat later een andere bal het veld in rolde. In plaats van 22-24 bleef het dus 22-23. Het volgende punt verloren we en daarna kwamen we op setpoint 23-24. Helaas vond de scheidsrechter het nodig om na wat verwarring over de service bij ons om de 8-seconden regel wel erg streng toe te passen, 24-24. Helaas verloren we de volgende twee punten en verloren we deze set met 26-24.

Op weg naar de laatste 4?

De laatste poulewedstrijd was tegen Emmen ’95. Zou het gaan lukken om bij de beste vier van Nederland te gaan eindigen? Jazeker, onze meiden lieten de Drentse meiden geen moment in de wedstrijd komen en wonnen beide sets overtuigend met 25-19 en 25-18. Wow, we zitten bij de top 4 van Nederland.

In de halve finale wacht Alterno Apeldoorn …

Deze club staat met haar jeugdopleiding al jarenlang in de top van Nederland en heeft ieder jaar weer een sterke selectie. Onze VoCASA-meiden begonnen vol vertrouwen en enthousiasme aan deze wedstrijd en speelden op de toppen van hun kunnen. De eerste set namen we al snel een voorsprong, die we uitbouwden tot  18-11 en niet meer uit handen gaven: 25-18. De tweede set kwamen we ineens met 1-4 achter en moesten we alle zeilen bijzetten. In no-time lieten onze meiden zien waartoe ze in staat zijn 8-4. Alterno sputterde nog wel tegen, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar, 25-20.

Fantastisch, de finale bereikt.
We gaan spelen om het landskampioenschap!!

Meiden van VoCASA in de Finale ….

De tribunes zaten om 18.15 uur na een lange volleybaldag vol met supporters, waaronder alle ouders van onze meiden, klaar voor de finale. De trommel, toeter en ratels ontbraken niet, al was dit niet voldoende om boven het gigantische lawaai van de grote groene supportersschare van Sudosa-Desto uit Assen, onze laatste tegenstander, uit te komen.
In de poulefase hadden we de tweede set ternauwernood van ze verloren, dus dat gaf goede moed. In de eerste set begonnen we goed, maar Sudosa-Desto speelde haar beste spel en wist de eerste set met 25-16 te winnen. De tweede set probeerden we wat we konden, maar helaas liet de service ons wat in de steek en konden we geen vuist maken: 25-11.
Sudosa-Desto is de terechte kampioen, maar wat hebben de VoCASA-meiden een fantastische prestatie geleverd: 2e van Nederland!

Trots op 2e van Nederland …

Kort na de wedstrijd is er dan ook even de teleurstelling van een verloren finale, daar zijn het ook (top-)sporters voor. Toen ze de zilveren medaille en schaal voor de tweede plaats kregen, kwam de trots op deze unieke prestatie in de historie van VoCASA. De meegereisde supporters hadden in de tussentijd paarse bloemen en paarse paaseitjes als hulde geregeld en zo werd er na afloop, het was inmiddels 20.00 uur, een klein feestje in Purmerend gevierd.

Noa, Eline, Andrea, Inge, Floor, Quinty, Lisanne, Femme, Laura, Sara en Sanne (met krukken aanwezig, top!) en coaches Stephan en Bas, van harte gefeliciteerd met de tweede plek van Nederland. Een finaledag om nooit meer te vergeten!

Tenslotte, supporterende ouders bedankt voor alle aanmoedigingen en enthousiasme op de tribunes.
Het was een prachtige dag samen met elkaar!