Zaterdag 26 februari was de voorronde van het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap (NOJK) waar menig jeugdlid al geruime tijd naar uitkeek. Met 2 teams, alleen jongensteams dit jaar (JCMV en JC), deed VoCASA mee in de strijd voor een plek in de halve finaleronde.

JCMV (mini’s) NOJK in Houten:

De eerste wedstrijd tegen Spaarnestad was nog lastig, maar de jongens (en 1 meisje) konden goed in het spoor blijven. Toch ging het duel nipt verloren. Tegen Irene werd dit weggepoetst. Een nette overwinning tegen Irene was erg welkom voor een eventueel vervolg in het NOJK. Tegen de Arnhemse buren van Aetos wist het team deze plek te verzilveren.
Een prachtige prestatie!

JC NOJK in Apeldoorn:

Switch uit Hooglanderveen was niet 1, niet 2 maar wel 10 maatjes te klein voor ons. Met 2 keer 25-4 (!) was de eerste overwinning snel in the pocket. Ook SSS was geen grote hobbel naar een nieuwe winstpartij. Met 25-9 en 25-10 was de halve finaleronde al een feit. Tussendoor werden de jongens van VC Volt uit Cuijk nog aangemoedigd en deden de meiden van Volleybalvereniging Pegasus dat bij ons. Super leuk! Zo hoort het.
Het laatste duel tegen Volleybalvereniging Dros – Alterno Apeldoorn was vooral een prestigeduel. Het gros van de beide teams traint elke zondag met elkaar bij Njoi Life. Dus vooral de eer stond op het spel. Deze werd keurig verdeeld doordat de eerste set met 25-18 door ons werd gewonnen, maar de 2e met 25-21 naar Alterno ging. Door dit gunstige onderlinge resultaat gaat de JC door als poulewinnaar van deze NOJK-ronde.

 

Beide teams VoCASA jongens, door naar halve finale NOJK 16 april 2022.

Kortom een topdag voor de jongens van VoCASA. Op naar 16 april!
Grote dank gaat nog uit naar beide scheidsrechters; Jack Naus en Ellen Coolen. Verder ook naar het meegereisde publiek.

 

Team JCMV: Jelle, Finn, Auke en Aysu.

Team JC: Jelle, Bram, Manu, Efe, Pepijn, Jeen, Siebe, Tijn en Yannick. Coaches Tessa Jager en Kristian Peeters