OQ8A0106Dit weekend heeft VoCASA HS1 op een uitstekende wijze de inhaalwedstrijd tegen Pelster/Cito gespeeld. In Bodegraven, de uitwijkplaats voor het team uit Zeist dat vandaag niet over de eigen hal kon beschikken, werd een overtuigende 1-3 overwinning behaald. Met deze overwinning wordt een voorlopige tweede plek op de ranglijst ingenomen.

Verslag, foto’s en film: Teeja en Wolter Meijer

De beide trainers Johan van Zelderen en Marnix Elbers kozen alle sets voor Jaapjan Feenstra, Geert Meijer, Dennis van der Wiel, Arjan Roelofs, Dicky Kottink, Gijs van Pruisen en Torsten Slot in de basis.

1e set
Cito begon met 3 keer fout te serveren en dat bracht een 1-4 stand op het scorebord. Daarna wist de ploeg uit Zeist zich te herstellen en bij 7-7 was de stand in evenwicht. Vermoedelijk door de spanning speelden beide teams niet echt scherp, maar er was wel veel strijd; 14-14. Door een aantal misverstanden in het veld kwam Cito op 21-19 en het leek er op dat de eerste set naar de thuisploeg zou gaan. VoCASA toonde echter veerkracht, de passes van Torsten en Gijs waren scherp en het team kwam terug tot 21-21. Tot 24-24 bleef de stand gelijk en toen drukte VoCASA door; 24-26 en 0-1.

2e set
Cito dat de uit-nederlaag van net na de winterstop sportief wilde wreken zette alles op alles en kwam op een 3-1 voorsprong. Nu was het VoCASA dat zich herstelde en bij 10-10 was de stand gelijk. Beide ploegen knokten en wisten niet van elkaar los te komen. Bij 17-18 werd Erik Groenen aan VoCASA zijde ingebracht voor Dicky, maar zowel Cito als VoCASA konden in deze fase niet het beslissende verschil maken; 25-25. Toen drukte Cito door en met 27-25 ging de tweede set naar de Zeistenaren; 1-1.

3e set
Dicky kwam weer in het veld voor Erik en tot 3-3 bleef de stand gelijk. Toen voerde VoCASA de servicedruk op en via Gijs werd het 3-10, waarna Jaapjan de stand op 4-16 bracht en vervolgens wist Dennis VoCASA naar een 5-20 voorsprong te serveren, waarbij zowel de service als het blokkerende spel bij VoCASA tip-top in orde was. Bij 12-22 kreeg Joris Zwanenberg zijn speelminuten en de set was natuurlijk gespeeld. Arjan maakte een paar fraaie punten en de set ging met 15-25 naar VoCASA; 1-2.

4e set
De basis zeven begonnen aan de belangrijke 4e set. Zou het een 1-3 overwinning voor VoCASA worden of zat er een vijf-setter in het vat? VoCASA begon ongecontroleer (1-3), herstelde zich (5-5) en liep vervolgens uit naar 6-8. Erik kwam voor Dicky en Cito dat begreep dat het nu of nooit was zette alles op alles; 10-10. Tot 19-19 hielden de beide ploegen elkaar in evenwicht, waarbij het wel steeds Cito was dat een voorsprong nam, die dan vervolgens direct weer werd ingelopen door VoCASA. Bij 19-19 kantelde de set. Jaapjan serveerde scherp en Geert blokkeerde twee maal op mooie wijze en het gaatje was geslagen; 20-24. De set ging uiteindelijk met 21-25 naar VoCASA dat daarmee ook de wedstrijd won; 1-3.

VoCASA heeft in deze wedstrijd opnieuw aangetoond op de weg terug te zijn. Toegegeven er werden hier en daar nog wel wat foutjes gemaakt, maar de daarbij opgelopen schade werd met durf en inzet gerepareerd en uiteindelijk kon een prima 1-3 winst worden bijgeschreven. Directe concurrent Cito werd hiermee op de behoorlijke achterstand gezet en VoCASA mag trots zijn op de tweede plaats die het nu op de competitieladder inneemt. Volgende week wacht de volgende test, in Arnhem mag dan worden aangetreden tegen de nummer 4 van dit moment, het Talent Team Papendal. Maar nu eerst even genieten van deze heerlijke overwinning en de mooie tweede plaats!