Help je mee om kinderen in de regio Nijmegen zo veel en goed mogelijk te laten bewegen en volleyballen? Stem dan op VoCASA met de Rabo Club Support actie!
Met jouw stemmen ondersteun je de volgende VoCASA-doelen: volleybalclinics die we geven op basisscholen, de regionale samenwerking voor volleyballende jongens en scholing voor onze trainers.
Met Rabo ClubSupport biedt de Rabobank kennis en financiële ondersteuning aan clubs en verenigingen. Als lid bepaal jij welke club een financiële ondersteuning ontvangt.

Stemmen 

Je kunt stemmen als je lid bent van de Rabobank.

Je kunt maximaal 5 stemmen uitbrengen, waarvan maximaal 2 op dezelfde club. Geef VoCASA dus niet één, maar 2 stemmen!
De overige stemmen zou je op de 2 andere volleybalclubs die meedoen kunnen uitbrengen: Switch ’87 uit Millingen of Ikaros uit Groesbeek.

VoCASA’s doelen Rabo Clubsupport 

Volleybalclinics op basisscholen 

Volleyballen tijdens gymlessen is saai?! Niet met de volleybalclinics die VoCASA geeft op basisscholen! We doen allerlei spelletjes met de bal, nemen leuke materialen mee en uiteraard spelen we ook partijtjes. Zo kunnen kinderen op een speelse manier kennismaken met volleybal. En vinden de kinderen het leuk? Dan zijn ze van harte welkom om bij VoCASA te komen volleyballen. Zo dragen we bij aan onze eigen jeugdopleiding, maar vooral ook aan het sportaanbod voor kinderen in de regio Nijmegen. 

Regionale samenwerking voor jongens 

Volleybal is een explosieve, dynamische sport en Nederland staat bekend om stoer powervolleybal. Toch hebben veel volleybalclubs moeite met het vinden, binden en boeien van jongens. Zonde! Zo worstelen ook de verenigingen in de regio Nijmegen met het aantal jongens. Het is lastig om een team in een bepaalde leeftijdsgroep te formeren, laat staan om een competitie met volledige jongensteams te vullen. Daarom is er een samenwerking met clubs uit de regio Nijmegen gestart. Met deze samenwerking zorgen we onder andere voor:

  • Trainingsteams voor jongens. Door jongens met jongens te laten trainen kan ieder kind bij zijn leeftijdsgenootje trainen en op eigen niveau worden ingedeeld.
  • Clinics en webinars voor trainers. Zo zorgen we voor extra kennis bij trainers, die ze vervolgens kunnen gebruiken bij het trainen en coachen van hun jeugdteam.
  • Instroomtoernooien. We willen graag samen met gemeenten uit de regio één of twee grote instroomtoernooien organiseren. Hier komen kinderen in aanraking met volleybal, en er zullen ook testen worden afgenomen. Zo krijgen jongeren te zien waar ze goed in zijn en wat nog een uitdaging is, en natuurlijk of volleybal iets voor hen is.

We zijn ambitieus met deze regionale samenwerking. Je kunt je voorstellen dat dit een bijdrage van de volleybalclubs vraagt. Met jouw stemmen steun je de bijdrage die VoCASA levert aan deze samenwerking.

Scholing voor onze trainers 

VoCASA wil een volleybalvereniging zijn waarin iedere volleyballer op elk niveau terecht kan. Daarin spelen trainers een erg belangrijke rol. Zij creëren een klimaat waar ontwikkeling van de speler centraal staat, zowel binnen als buiten het volleybalveld. De jeugdopleiding wordt vooral gedragen door vrijwilligers. We willen hen de mogelijkheid bieden om zichzelf te scholen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan volleybaltechnische trainingen, maar ook EHBO-cursussen of didactische workshops. Met jouw stemmen draag je hieraan bij.