In een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie heeft VoCASA duidelijk gemaakt dat de tweede helft van het seizoen staat in het teken van revanche. In een eenzijdig duel in Nijmegen werd Sneek met 3-0 aan de kant gezet. Revanche is doorgaans een goede motivatie als het maar niet verlammend werkt. Vorige week verslikte de ploeg van Marinus Wouterse zich nog in de eigen ambities, maar dit weekend viel alles weer op zijn plaats. Een degelijke wedstrijd in alle facetten van het spel, met toch ook voldoende verbeterpunten om mee aan de slag te gaan.

Het verslag is van Torsten Slot en het einde van de derde set heeft Frank Meeuwsen gefilmd.

Zo nam VoCASA gedecideerd revanche op Sneek voor de dramatische nederlaag in Friesland eerder dit seizoen. In Friesland lukte vrijwel niets bij de Nijmegenaren en daar speelde Sneek boven hun kunnen. Deze keer waren de krachtsverhoudingen weer in ere hersteld.

Een collectieve prestatie met toch ook enkele uitblinkers. Gijs van Pruissen serveerde persoonlijk de eerste set binnen vanaf 16-11. Erik Groenen speelde het Friese blok helemaal zoek met gevarieerd en vooral verassend aanvalsspel. Tot slot verdient ook Tim Konings een eervolle vermelding. Waar tegenstanders normaal zich op midden vooral focussen op Jaapjan Feenstra bewees Konings aanvallend niets onder te doen voor zijn teamgenoot. Daarnaast wist VoCASA een enorme servicedruk te ontwikkelen waar de gehele Friese passlinie geen antwoord op had.

De eerder genoemde aanknopingspunten voor verbetering bieden een mooi streven voor de komende weken. Als streefniveau wordt de wedstrijd tegen Zaanstad gebruikt, waarin iedereen top speelde. Als VoCASA dat niveau vaker weet te halen wordt het nog een mooie tweede helft van de competitie!

Kwartfinale beker tegen Lycurgus op woensdag 23 januari
De competitie gaat echter pas over twee weken verder. Tussendoor spelen de mannen in het paars in het bekertoernooi tweemaal tegen Groningen, de nummer twee van de eredivisie. Komende woensdag is de eerste confrontatie in Nijmegen, waar om 20.00 uur de eerste bal geserveerd zal worden.
Dat de teams in de topdivisie niet onder doen voor de nummers 5 tot en met 10 van de eredivisie is in de achtste finales al bewezen. Maar liefst drie teams wisten door te dringen tot de kwartfinale! Spelen tegen een team uit de top vier is echter andere koek. Een mooie uitdaging en vooral twee wedstrijden om van te genieten en dan weet je maar nooit.