De koploper in de eredivisie verslikte zich in VoCASA op zaterdagavond 12 november.
Draisma Dynamo kwam in Apeldoorn 2-0 voor in sets (25-19, 25-17). Dynamo leek op weg naar een routinematige overwinning. De mannen van VoCASA knokten zich echter terug in de wedstrijd. Ze wonnen verrassend de derde set (23-25). In de vierde set was VoCASA ook de betere partij (21-25) en zo kwam het tot een 5-setter.
Vanaf 6-6 nam VoCASA de leiding in de vijfde set. Via 6-8 en 8-12 groeide bij de Nijmegenaren het geloof in een stunt. Dynamo kwam aan het slot nog sterk terug tot 13-13, maar daarna stelde VoCASA de winst veilig (13-15).

Met deze 2-3 winst is VoCASA het eerste team in de Eredivisie dat dit seizoen een overwinning boekt op Draisma Dynamo.

De reactie van het team op Instagram:

“Na een achterstand van 2 sets hebben we het tij kunnen keren! Door veel druk te leggen en hard te werken hebben we als team de wedstrijd naar ons toe getrokken.”

De stunt van Heren1 tegen Dynamo nog eens terugkijken?

Samenvatting Draisma Dynamo – VoCASA (12 nov 2022), “big points” in 13 minuten

De Gelderlander:  VoCASA zorgt voor stunt van jewelste bij koploper

,,Deze overwinning is zeker een stunt, ook omdat Dynamo deze competitie nog niet had verloren. Dynamo ligt ons wel”, zei VoCASA-trainer Erik Gras tegen De Gelderlander. ,,In die eerste twee sets hadden wij geen schijn van kans tegen het servicegeweld van Dynamo.”
Een servicereeks van Mees Blom bracht Vocasa in set drie op een 13-18 voorsprong, waarna de ploeg in een flow kwam. ,,Wij zijn beloond voor onze durf en ontspannenheid waarmee we zijn blijven spelen. De samenhang binnen het team was groot en de ploeg is niet verkrampt gaan spelen.”

bron: De Gelderlander online regiosport.

Statistieken

Topscoorder in deze wedstrijd was Job Groenendaal met 18 punten, gevolgd door Mees Blom met 17.
Aan de kant van Dynamo kwamen de scores verspreid over de spelers. Ramon Martinez noteerde 15 punten, en oud-VoCASA middenman Duco Krook was goed voor 14 punten.

Met een glimlach zag VoCASA-sponsor OSN in Apeldoorn dat de mannen in het paars “het gewone buitengewoon goed doen”.