VoCASA JB1 – Alterno

Het was weer volop genieten afgelopen zaterdag bij de wedstrijd van JB1. Voordat het goed en wel begon mocht Mees een mooi shirt met daarop ‘Coach Mees’ en een heus coachbord in ontvangst nemen. Nu hij alle thuiswedstrijden langs de kant staat is dat niet meer dan terecht.
Wanneer er tegen Alterno gespeeld wordt, dan hoeft er weinig gezegd te worden over de kracht van dat team. De jongens kennen elkaar door en door. Ze hebben al vaak tegen elkaar gespeeld en ook met elkaar getraind. Beide teams groeien in spel, waarbij Alterno ook meer dan Vocasa groeit in lengte. Dat bleek afgelopen zaterdag net het doorslaggevende verschil.
De start van de wedstrijd ging gelijk op, maar naarmate set 1 vorderde nam Alterno het heft in handen en liet niet meer los. Dit leek door te werken in de 2e set maar JB1 kwam steeds beter in hun spel en zo ontstond een spannend slot. Setpunten over en weer. Fouten over en weer. Mooie punten over en weer. Kortom genieten… Maar de set was met 33-35 toch voor Alterno.
Even leek het er op dat de koppies gingen hangen, maar dat was schijn. JB1 herpakte zich juist en wist set 3 en 4 te winnen. Niets dan lof voor deze veerkracht.
Een tiebreak moest er aan te pas komen om een winnaar van deze pot te bepalen. Op dat moment gaf de eerder genoemde lengte en net iets meer power de doorslag en zo ging de 5e set en winst naar Alterno.
Ondanks de teleurgestelde koppies konden beide coaches ook trots zijn op het team.
Er was hard geknokt, bij vlagen goed gespeeld en als team de rug gerecht. Sterk dus!

VoCASA JB2 – WSV

JB2 moest afgelopen zaterdag tegen WSV uit Warnsveld. Een team dat, na pas 2 wedstrijden, fier aan kop ging door maximale punten te halen tegen 2 andere sterke ploegen in de competitie.
Tijdens het warmlopen bleek al dat ze over veel lengte beschikte, en tijdens de wedstrijd kwam daar ook nog het blokkerende vermogen bij.
In set 1 en 2 liep JB2 goed mee tot aan halverwege de set, om daarna te worden overdonderd door de servicedruk en aanvalskracht. Set 3 mag worden vergeten want die verliep rampzalig voor de jongens in het paars, en werd het dus snel omschakelen naar de 4e en laatste set. Hier werd met volle overtuiging in het spel en het juichen al vrij vroeg een voorsprong gepakt. Het hoge niveau kon JB2 niet de hele tijd volhouden, en WSV kwam weer langszij. Gelukkig bleven ze scherp tijdens de ‘big points’ waardoor de set dan toch met 24-26 gewonnen werd.
Met 3-1 verloren, maar tot nu toe als enige een set gewonnen van de koploper.
Op naar komende zaterdag, waar de derby tegen Gemini Elst gespeeld zal worden.