Start trainingen nieuwe seizoen : vanaf 19 augustus 2014

Na de zomervakantie starten de trainingen voor het nieuwe seizoen.

  • vanaf 19 augustus Competitie teams senioren en ABC jeugd, in VoCASA-hal
  • vanaf 2 september de recreanten in de andere zalen

Competitie : vanaf begin oktober

De poule-indelingen staan online (op volleybal.nl). Het aantal teams per poule is bij de senioren minder dan voorgaande jaren (namelijk 10).
De competities van de senioren VoCASA-teams beginnen allemaal in de eerste week van oktober.
Alleen Dames 1 in Superdivisie met 11 teams begint al 2 weken eerder.
Dames 1 speelt op 21 september thuis in VoCASA-hal tegen Pegasus D1.

Ook de Jeugd ABC begint 21 september met hun competitiewedstrijden.

Kleinere poules, competitiestart Oktober

Het zal bijna niemand zijn ontgaan dat de poules komend seizoen niet uit twaalf, maar uit tien teams bestaan. De reguliere seniorencompetitie voor Superdivisie en lager start om die reden dan ook later. Namelijk in de eerste week van oktober.
Enige uitzondering hierop vormt de Superdivisie dames waar in totaal elf teams zijn ingedeeld vanwege de terugtrekking van Voltena uit de Eredivisie. De teams uit de Superdivisie dames beginnen daarom twee weken eerder.

Beker 1e ronde in September

De reguliere competitie wordt voorafgegaan door bekerwedstrijden waarvoor alle teams zich hebben mogen inschrijven. Deze worden in de 1e ronde in poulevorm gespeeld. De poules bestaan uit drie of vier teams. De bekerronde begint in het 2e of 3e weekend van september.

Spelregelwijzigingen: max 14 op wedstrijdformulier met 2 libero’s

Behalve in de opzet van de competitie zijn er ook enkele wijzigingen op het gebied van de spelregels. De meest opvallende wijziging binnen de spelregels is dat met ingang van het nieuwe seizoen veertien spelers op het wedstrijdformulier mogen worden vermeld. Op het moment dat er dertien of veertien spelers vermeld staan, moeten twee daarvan als libero zijn aangewezen. Het totaaloverzicht van de spelregelwijzigingen is hier terug te vinden. Alle informatie met betrekking tot de spelregels is op deze NeVoBo-pagina terug te vinden.