VoCASA Dames 1 speelde 9 maart thuis tegen Donitas D1

VoCASA kwam moeizaam uit de startblokken met een dramatisch pijnlijk 0-11 achterstand. Het leek een grote blamage te worden, maar het team repareerde een groot van de achterstand gedurende de set. Toch was set 1 voor Donitas  (22-25). Set 2 was weer duidelijk voor VoCASA (25-16). Maar is set 3 viel in het voordeel van de studenten uit Groningen (20-25). Ook in set 4 keek VoCASA tegen een achterstand. Maar vanaf 18-24 wist VoCASA de set te kantelen en via 29-27 een 5-setter eruit te slepen. Na 6 gemiste matchpoints was Donitas echter niet gebroken en de gasten gingen vol door in set 5.  Met 12-15 ging de slotset en de wedstrijd naar Donitas.

Verslag van VoCASA-Donitas op Instagram (vocasa_dames1):

Dit weekend speelden we tegen Donitas Dames 1, een van de teams uit Grunn.
In set 1 startten we absoluut niet zoals we zelf voor ogen hadden. We kregen de servicepass niet goed onder controle, door een goede servicereeks van Donitas. Zoals Jesca (Donitas) zelf zei: “Ja! ze zit er op! (op serveren dus)”.
Dit resulteerde in een 0-10 achterstand voor ons 😮‍💨.
Na die achterstand, wisten we het punt voor punt wat dichterbij te krijgen tot 17-19. Dat kwam mede door een servicereeks van Kris! Helaas trok Donitas (terecht) aan het langste eind (22-25).
De tweede set begonnen we gelukkig beter. Vanaf 2-2 wisten we een voorsprong te maken tot 8-4. We hadden de pass beter onder controle, maakten zelf meer punten in de aanval en wisten voldoende druk te houden. Met 25-16 eindigden we deze set met een aantal directe servicepunten! 🥳
We liepen in de derde set toch weer tegen een achterstand van 2-5 aan, na de redelijk overtuigende set-stand & winst in de tweede set. We maakten zelf veel eigen fouten en Donitas verdedigde veel, bracht de pass goed en zat bij bijna elke bal.. Mede dankzij een servicereeks van Laurine, wisten we toch weer tot 17-17 te komen. We wisten de set niet naar ons toe te trekken en verloren deze set met 20-25.
Set 4 was er een om te beschrijven, als: bizar, vechtlust, maar veel te spannend.
Eerst lukte het ons niet om de leiding te nemen in deze set. Maar, na 18-24 achter te staan, wisten we – met Jo als servicewapen aan het roer – alsnog te winnen met 29-27! 😱 Zenuwslopend, maar we hadden eindelijk vecht- en strijdlust laten zien en konden onszelf belonen voor het harde werken (in de einde van de set 🫣).
In set 5 leek het echter meer op achter de feiten aanlopen en liepen we tegen een 3-9 achterstand aan. Ook in deze set kwamen we terug, met aanvallen van onder andere Suus, tot 12-14.. maar won Donitas toch deze set met 12-15.
Een 2-3 winst.. beter dan vorige week, ook zeker mooie dingen gezien en toch nog 1 puntje (Donitas neemt er 2 mee), maar niet waar we voor gingen. ❌
Volgende week spelen we uit tegen SV Dynamo Dames 2 om 17:00 in Apeldoorn. Dan beter? Voel je welkom om ons aan te moedigen!