Op zaterdag 10 oktober waren alle damesteams van VoCASA goed op dreef in de eigen hal in Nijmegen.
Het gemis aan publiek op de tribune werd deels goed gemaakt door 3 Livestreams bij Dames 3, Dames 2 en Dames 1.
En verder brachten de paarse dames zelf en hun tegenstanders veel enthousiasme en spanning in de zaal.

Na de jeugdwedstrijd in de ochtend werd de spanning in de middagwedstrijden stap voor stap opgevoerd tot de topper in de Topdivisie om 17.00

17.00u VoCASA D1 – Sudosa/Desto D1

De eerste set waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar via 25-23 was het de thuisploeg die de set binnen sleepte. Sudosa-Desto sloeg hard terug met 13-25 in de tweede set. Daarna was het weer spannend in de derde set. Wederom was het VoCASA die de set met twee punten verschil wist te beslissen. Wie een spannende vierde set verwachtte, kwam bedrogen uit. De thuisploeg schakelde een tandje bij en bij Sudosa-Desto lukte het even niet meer. Het werd 25-15 en daarmee 3-1 voor VoCASA.

Stand Topdivisie 11 oktober 2020:

Door allerlei corona-afmeldingen waren er op zaterdag slechts twee potjes in de Topdivisie A (V).
Dat gaf een mooie winst voor OBEG / Donitas Dames 1 en VoCASA dames 1. VoCASA staat nu aan kop in de poule.

12 VC Sneek DS 2 2 0

Het team zelf verwoordde de hectiek in de wedstrijd tegen Sodusa alsvolgt op hun Facebook:

🟣Met ogen op steeltjes keek het thuispubliek vol spanning naar de come back in set drie 💟
Vandaag stond voCASA – Sudosa desto op het programma. Het was nog even spannend of deze wedstrijd door zou gaan doordat twee speelsters aan het wachten waren op de uitslag van de corona test. Gelukkig was deze voor allebei negatief! 🦠
Vol energie en strijdlust begonnen beide teams aan de wedstrijd die om 17:00 begon in de voCASA hal. De eerste set ging gelijk op en waren wij het die uiteindelijk aan het langste eind trokken (25-23). De tweede set domineerde Sudosa. Met het goede blok en de sterke services van de tegenstander ging de tweede set verloren (13-25)😵. Een lichtpuntje was wel dat onze eigen Nikki van der Veen weer binnen de lijnen stond! 🎉
In de derde set hebben we de draad weer opgepakt en ging het weer gelijk op. Beide teams lieten mooi volleybal zien. In een spannende slotfase wisten wij toch met een paar rake klappen op de buitenkant, en een goede service van Rian de set naar ons toe te slepen (25-23).
De vierde set domineerden juist wij. Het spel klopte aan onze kant, iedereen voerde zijn taken goed uit. De pass lag goed en onze spellies wisten de aanvallers goed te vinden. Sanne sloeg een paar mooie ballen in de rechtdoor en ook Nikki stond weer als vanouds te bommen! 💥🔥
We hebben als team gevochten en we mogen erg trots zijn op deze drie punten! 💜 We willen graag alle mensen bedanken die hebben bijgedragen aan de livestream van onze wedstrijd, en het dus mogelijk hebben gemaakt dat iedereen ons vanuit huis kon volgen! 👏

Eredivisie Heren: geen VoCASA H1 tegen TTP, maar oefenwedstrijd tegen  SSS

Bij de heren waren er veel afgelaste wedstrijden in de Eredivisie.
Alleen RECO ZVH – Amysoft Lycurgus ging door. Lycurgus won in Zevenhizen met 3-0 van RECO.

De wedstrijd VoCASA tegen Talentteam is uitgesteld omdat de mannen van Jong Oranje na terugkomst uit Tsjechië tien dagen thuis in quarantaine moesten.
SSS zat dit weekend evenzo met een afgelasting van hun wedstrijd tegen Taurus.
Beide teams besloten samen een oefenwedstrijd te spelen in Barneveld op zaterdagavond. Het werd 2-3 in het voordeel van VoCASA.