VoCASA Dames 1 had het 30 maart niet makkelijk tegen Krekkers D1, maar uiteindelijk bleven alle punten in Nijmegen.
Alleen de 3e set was overtuigend voor de thuisclub, de setstanden in de 1e, 2e, en 4e set geven aan dat de teams erg aan elkaar gewaagd waren.

• VoCASA DS1 – Krekkers DS1 : 3-1

23-25, 28-26, 25-14, 26-24

Verslag Vizier op Volleybal (GH) : VoCASA-Krekkers, 30 maart Nijmegen

Krekkers miste in twee sets de koelbloedigheid om de winst over de streep te trekken. In die sets liep het tot in de big points prima en speelde de ploeg met veel overtuiging, maar toen haperde de puntenmachine en met een paar persoonlijke fouten ging de winst toen alsnog naar thuisploeg VoCASA.

In de eerste set ging dat nog niet op, Krekkers had zich in het middendeel een 14-16 voorsprong bezorgd en dwong VoCASA bij 15-19 de time out in. De thuisploeg maakte van een 16-20 achterstand een 19-20 tussenstand, waarop de gasten naar de kantlijn gingen. De eerste twee punten na de time out waren echter ook voor VoCASA (21-20), de foutserve maakte gelijke en daarna serveerde Thirza Wesselink de gasten met een ace naar 21-22. De doortikbal in de brievenbus maakte het verschil twee punten bij 21-23, twee kadootjes later stond het 23-23. Eline Goossen sloeg de gasten vervolgens met twee rake klappen naar de 23-25 setwinst.

Krekkers kwam prima uit de startblokken in de tweede set (0-4), was echter die mooie voorsprong bij 6-6 alweer kwijt. Tot 11-11 ging de score gelijk op, de serve serie van Thirza Wesselink met daarin twee aces gaf Krekkers een 11-15 voorsprong. VoCASA vocht zich terug naar 17-19 via o.a. een score van Femke Severijns en Anneloes Fransen bracht wat later de stand op 20-23, nadat Krekkers bij 21-23 de time out was ingegaan en dat bij 23-23 nogmaals deed.

Krekkers kwam op setpoint (23-24), kreeg bij 24-25 na een foutserve van VoCASA een nieuwe kans op winst en kon met een bekeken pass naar het uiterste hoekje bij VoCASA een 26-25 achterstand van de borden halen. Na de 27-26 blokkeerde Sanne Metsemakers de beslissende 28-26 voor de 1-1 tegen de vloer.

De derde set was met overmacht voor de thuisploeg. Bij 8-1 was er de eerste time out van Krekkers, na 15-5 serveerde Benthe Lenferink twee aces, waarop VoCASA even een pauze inlaste. Krekkers deed dat ook op 19-9, de marge was echter veel te groot om de thuisploeg nog in de problemen te brengen. Na 24-14 besliste VoCASA de set met een ace en een ‘dankjewel’ score.

In de vierde set had Krekkers het verlies van de derde set achter zich gelaten en met opnieuw twee aces van Benthe Lenferink namen ze een 5-6 voorsprong na een 5-3 achterstand. Krekkers kwam met 9-11 voor en wist een marathonrally bij 11-11 winnend af te sluiten. De lob van Eline Goossen daalde als een veertje neer achter het blok en zette de tussenstand op 12-13. Teams bleven met de score bij elkaar in de buurt tot 16-16, twee punten van Eline Goossen en een knallend kill-block van Noek Hofhuis tilden de stand naar 16-19. Krekkers lag op koers voor de tiebreak.

Het verschil van drie punten werd er eentje meer bij 19-23, waarop VoCASA aan de noodrem trok. Met succes, want de Krekkers locomotief kwam tot stilstand. Anneloes Fransen serveerde VoCASA met een ace naast Krekkers bij 23-23 en liet daarop een foutserve volgen. Krekkers kreeg dus de kans op de tiebreak bij 23-24 maar benutte die niet. En als zo vaak weet de tegenstander er dan wel raad mee. Via een blok uit score en een prikbal kwam VoCASA op matchpoint bij 25-24, dat ze ook meteen verzilverden.

Wedstrijd VoCASA –  Krekkers terugkijken ?

Volledige Livestream staat op Youtube VoCASA. Wedstrijd begint bij videominuut 9.