In de Topdivisie Dames zorgden dit weekende wat verrassende uitslagen voor hernieuwde spanning op de ranglijst.
VCN verloor thuis van Utrecht, US ging onderuit tegen hekkensluiter Donitas, en VoCASA pakte tegen PDK in Huizen de vierde opeenvolgende 3-0 en is de nieuwe koploper.

• Prima Donna Kaas Huizen DS1 – VoCASA  DS1 : 0-3 (21-25, 15-25, 22-25)

Verslag vanuit het team:

Op zaterdag 30 november reisden we met z’n allen af naar Huizen. Na een gezellig ritje in de bus met veel muziek, was het tijd om ons voor te bereiden op de wedstrijd.

In de eerste set begonnen we met vertrouwen en plezier in het veld. Er werd goed gepasst en de balletjes werden afgemaakt. Toch kon PDK huizen bij blijven en maakten ze de nodige puntjes. Uiteindelijk kwam Bo in het veld die meteen een prachtig punt scoorde. Gelukkig waren wij de overheersende partij en konden we de set afmaken met 25-21.

De 2de set was vergelijkbaar met de 1ste set. Er werd hard gewerkt en we konden een mooie voorsprong pakken. Wij wisten de zwakke plekken van de tegenstander goed te benutten. Bo en Laura kwamen beiden het veld in, dit pakte ook goed uit. De set is uiteindelijk met 25-15 gewonnen. Een dikke winst dus!

Met de winst van de eerste 2 sets was de wedstrijd nog niet binnen. We moesten blijven vechten en knokken om de 3 punten mee te nemen naar Nijmegen. De 3de set liep het voor ons wat moeizamer. We begonnen erg goed maar lieten ons niveau wat weg zakken. Hierdoor werd het einde van de set toch nog moeilijk. Solfee kwam er in met een super goede service, dit was direct een ace. De meiden van PDK huizen vochten toch terug en kwamen dichtbij. Gelukkig bleven wij de pass goed geven en kwamen de setjes goed aan het net waardoor wij staande konden blijven. We wonnen de set met 25-22.

Dus: 3-0 winst!!!