Het spannende duel tussen VoCASA en US (nummers 4 en 3 in de Topdivisie Dames) eindigde zaterdag 14 januari met een 3-1 overwinning voor VoCASA Dames 1.

In de eerste en tweede set gingen de teams gelijk op. Het publiek werd getrakteerd op veel spectaculaire rally’s. VoCASA was aan het einde van deze sets het koelbloedigst en  kwam op 2-0 voorsprong.

In set 3 raakte de thuisclub het initiatief kwijt en kwam in no time op een forse achterstand. Vakkundig haalde US deze set binnen.

VoCASA was weer op scherp bij het begin van de 4e set. Het spel ging over en weer, en de spanning was om te snijden. Kon VoCASA het nu afmaken of zou er het een 5-setter worden?  Beide teams vochten tot het einde, en VoCASA trok aan het langste eind.

VoCASA DS 1 – US DS 1 : 3-1  (25-22, 27-25, 13-25, 25-21)

Video

Het was ouwerwets druk op de tribunes en ook via de livestream werd de wedstrijd gevolgd.
Bij het publiek was de volley-bingo ook een groot succes.

De volledig wedstrijd is terug te kijken op Youtube.

Verslag van het team op social media

Eerste wedstrijd & overwinning van 2023 zijn binnen 🥳💜😈

Na een maand zonder wedstrijden in de kerstvakantie, oud & nieuw en mooie feestjes, was het afgelopen weekend – zaterdag 14 januari – tijd voor de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar! 🥳

Op de planning stond de wedstrijd tegen US Dames 1, onze directe concurrent (nummer 4 vs nummer 3).
In oktober (dit seizoen) wonnen we in Amsterdam met 3-1 van onze shirtjes-provider van vorig seizoen (😜).
Inmiddels hebben er wel wat veranderingen binnen de teams plaatsgevonden, dus beloofde dit een spannende pot te worden!

In deze wedstrijd hebben we hard voor elkaar gewerkt. We kende weer momenten van hoogtes met vliegende vleugels, maar ook… zand hap praktijken.
Set 1 en 2 waren spannend en daarin gingen we gelijk op, maar we wisten in beide sets onze paarse stempel op de Amsterdammers te drukken. We hadden mooie acties in de aanval, verdedigde veel en hadden een prima servicedruk.
In de derde set werd het zand happen.. Het spel wat we in de eerste twee sets lieten zien, leek teruggedraaid naar 50%, terwijl US haast alles van de paarse vloer verdedigde.

In de vierde set stond onze eigen stofzuiger weer volle bak aan – die overigens de hele wedstrijd aangesloten stond op krachtig stroom! Yvette, de libero aka onze stofzuiger, verdedigde bizarre ballen van de grond. Ook de blokkering op midden stond weer goed, waardoor de lange krullenbol van US niet nog een pracht bal in de 1,5e meter kon slaan (complimenten, want eerlijk is eerlijk, wat was dat een mooie aanval). Mede hierdoor wisten we ook set 4 binnen te slepen.

Wij zijn heel blij met de punten. Het was een mooie en spannende wedstrijd en een 3-1 overwinning voor ons, in de paarse hal!
(Setstanden: set 1: 25-22, set 2: 27-25, set 3: 13-25 🙈, set 4: 25-21).

We hebben deze mooie eerste zaterdag van 2023 afgesloten met een super tof VoCASA Volleypong Toernooi, waarbij onze teamies Femke en Sanisha zelfs de eerste plaats binnen harkten!

Met  deze 3-1 overwinning zet VoCASA de ongeslagen thuis status door en klimt het naar plek 3 in de Topdivisie.