VoCASA Dames 1 speelde 9 december in Mariaparochie tegen Krekkers. Op papier zou het een ‘makkelijke’ klus moeten zijn voor de dames in het paars, maar de thuisclub had andere plannen.

Krekkers pakte meteen de eerste set (25-19. VoCASA kwam overtuigend terug in de tweede set (14-25).
Set3 ging pas bij de stand 29-32 naar VoCASA. Strijdend pakte Krekkers set 4 (25-22).
Zo moest een 5e set de beslissing brengen. De slotset was een duidelijke prooi voor VoCASA: 6-15.

Krekkers D1 – VoCASA D1 : 2-3

Verslag van het team op Instagram @vocasa_dames1 :

Na vorige week in Groningen mochten we deze zaterdag de reis afleggen naar Mariaparochie. Het werd uiteindelijk een wedstrijd met veel up en downs en in de vierde set een heel onverwachte setverloop.

De eerste set ging niet helemaal volgens plan. De Krekkers begonnen sterk, terwijl wij wat afwachtend waren. Resultaat: een verlies van 25-19.

Koppies omhoog en weer volle bak in de tweede set. We gingen weer ons eigen spel spelen en er zat meer energie in het team. Het ging eerst nog gelijk op tot de 10-10, maar daarna namen wij de leiding en sleepten we de set binnen met een overtuigende 14-25. 💥

Op naar de derde set. Hier begonnen de Krekkers met een voorsprong en hielden zij het grootste deel van de set een voorsprong op ons. Bij een achterstand van 19-15 namen wij een time-out om de neuzen weer even dezelfde kant op te zetten. We gingen hard voor elkaar werken en door mooie verdedigende en aanvallende acties kwamen we terug tot 20-20. Gelukkig wisten wij ons hoofd koel te houden en wisten wij de set toch nog te winnen met 29-31. 💪

In de vierde set had Krekkers weer de overhand, en eerlijk gezegd, een deel van die set is beter vergeten. Bij een achterstand van 24-11 kwam Sanisha erin en zette zij een heerlijke serviceserie neer.  Plotseling keerde de energie terug, en met mooie blokjes, slimme ballen en lekkere verdedigende acties knokten we terug tot 24-22. Hoewel we de set uiteindelijk verloren, gaf het ons wel weer energie.

In de beslissende set lieten we meteen zien wat we waard waren. Met de spirit van het einde van de vierde set trokken we de overwinning naar ons toe met een 6-15 score. 🤩

Eindresultaat: Een 3-2 winst tegen de Krekkers. Niet helemaal waarvoor gekomen waren, maar we zijn blij dat we met de winst weer terug konden keren naar Nijmegen. Daar konden we de winst nog goed vieren bij het Vocasa feest in de kantine.💃🧜‍♀️🐠

Topdivisie

Omdat concurrent Apollo 8 met 1-3 onderuit ging tegen Sudosa-Desto, schuift VoCASA op naar plaats 2 in de Topdivisie.

VoCASA D1 staat met 21 punten uit 9 wedstrijden slechts 1 punt verwijderd van koploper Veracles.