VoCASA Dames 1 | VoCASA volleybal Nijmegen 2015-2016
Afgelopen zaterdag speelde VoCASA Dames 1 in de beker tegen Krekkers en Sliedrecht Sport 2. Beide teams komen uit in de topdivisie, thuisploeg VoCASA speelt een niveau lager in de eerste divisie. In de eerste wedstrijd tegen de Krekkers vlogen de volleybalsters uit Nijmegen uit de startblokken en namen ze een vroege voorsprong.

Verslag: Marloes Hendriks

Halverwege de set haperde het even en ging de foutenlast omhoog, waardoor het nog even spannend werd, maar met 25-21 trok Vocasa aan het langste eind. De tweede en derde set bleef alles goed lopen, afspraken werden goed nagekomen en het plezier spatte er vanaf. Met 25-18 en 25-12 werd de eerste partij met 3-0 gewonnen.

Na een pauze (Krekkers-Sliedrecht 2-3), startte VoCASA tegen Sliedrecht Sport 2 ook weer fel, de middenas draaide wederom goed waardoor ook de buitenkanten vaak konden scoren en daarnaast had de tegenstander moeite met de hoge servicedruk en het sterke blok. Met 25-17, 25-10 en 25-21 werd ook deze wedstrijd door VoCASA Dames 1 gewonnen.
Door dit resultaat plaatst VoCASA zich voor de achtste finales van de beker. Op 6 januari is Eurosped-TVT de tegenstander, thuis in de VoCASA-hal.