Een vreemde dag voor VoCASA Dames 1 op zaterdag 2 april in Amsterdam
“Paars eenmalig ingeruild voor Roze”,  en dan 2-3 winst op US Dames 1 als revanche op thuiswedstrijd
Want.. met wat schaamte en een lach op het gezicht, vroegen we onze tegenstander om wedstrijdshirtjes, omdat we onze wedstrijdkledingtas waren vergeten mee te nemen uit Nijmegen. Daarom kochten ook een aantal speelsters een driekwart sportbroekje bij de Decathlon (want die zaten ook in de tas) en uiteindelijk droegen we de roze shirtjes van de tegenstander (en blauw voor de libero’s). Heel veel dank aan US Dames 1 voor het uitlenen van jullie mooie, vrolijke, roze & blauwe shirtjes!
De revanche tegen US stond namelijk op het programma, nadat we een aantal weken geleden nipt 2-3 van ze hadden verloren. Een ietwat gekke wedstrijdvoorbereiding, maar we hadden zin in deze spannende pot: nummero 3 vs nummero 4!
Met tien vrouwen sterk en Goran en Henk, traden we in de roze en blauwe shirtjes het veld toe. In de eerste en tweede set haalden we niet helemaal ons eigen niveau, maakten we onnodige fouten en scoorden we te weinig punten zelf. US Dames 1 deed dit wel genoeg en won deze eerste twee sets met (beide sets) 25-19.
Vanaf de derde set ging de vlam weer branden, waren we allemaal fel, fanatiek en gericht op de winst! We gingen er volle bak voor, Anne kwam als libero goed op stoom en Nikki en Sanne waren on fire in hun aanval! We doken de ballen van de vloer en gingen op alle aspecten voor: goed! Ook de #DoedeGuus was present, want de blokkeertrainingen van onze assistent trainer (Guus) wierpen z’n vruchten af! Een aantal hoge muurtjes en harde killblocks werden uitgevoerd en er werden ballen retour afzender gestuurd.
De derde en vierde set wonnen we beiden met 19-25.
Na dus 2-0 achter te staan in sets, stonden we op 2-2!
De vorige wedstrijd verloren we met 2-3 tegen de toppers van US DS1, dus waren we er op gebrand om deze wedstrijd nu toch echt te winnen! De vijfde set begonnen we met een 1-4 voorsprong! Een goede servicereeks, harde aanvallen en goede verdedigingen zorgden ervoor dat we ons spel vast konden houden. Na een voorsprong van 6-9, kwam US Dames 1 weer terug en stonden ze 11-9 voor. Gelukkig wisten we onze strijdlust nog meer naar boven te halen om deze vijfde set ook binnen te slepen (13-15)! En dat resulteerde in… winst: 2-3 in Amsterdam!
  • Pharmafilter US D1 – VoCASA D1 : 2-3
    25-19, 25-19, 19-25, 19-15, 13-15