Zaterdag 11 februari was er weer een duel VoCASA-Sliedrecht in de VoCASA-hal.
Nu ging het om de Topdivisie Dames Nr 3 tegen nr 4: VoCASA D1- Sliedrecht Sport D2.
De wedstrijd is via een livestream uitgezonden via Youtube VoCASA.

Sliedrecht D2 was vol vertrouwen afgereisd naar Nijmegen, omdat ze een week eerder Ledub (nummer 2 in de ranglijst) met 3-0 hadden verslagen.
Het duel tussen nummers 3 en 4 in de Topdivisie beloofde een heftige strijd te worden.

De gasten startten sterk in de eerste set. De aanval van VoCASA had grote moeite met het lange blok van de tegenstander. Sliedrecht pakte een voorsprong en hield deze vast tot boven de twintig (22-25).
Set twee zag er totaal anders in. Bij VoCASA lukte alles. Ingewisselde diagonaal Anneloes Fransen had geen moeite om het blok te passeren. VoCASA nam een ruime afstand en gaf de set niet meer uit handen (25-12).
In set 3 was Sliedrecht enigszins bekomen van de klap in set 2. Toch trok VoCASA weer aan het langste eind (25-18).
Sliedrecht sport Dames 2 was nog niet verslagen.  Het veerde op in de vierde set en nam regelmatig een voorspong. Het leek op een vijfsetter uit te lopen.
De dames in het paars hadden bij de ‘big points’ een hoger rendement in de aanvallen en wonnen uiteindelijk ook de vierde set (25-21).

Ranglijst

Deze 3-1 overwinning  betekent dat VoCASA steviger op de 3e plaats in de ranglijst staat, op slechts 1 punt van nummer 2 Ledub.