Stravoc D1 – VoCASA D1 : 2-3.
Weer winst voor Dames 1 in een vijfsetter!
In de uitwedstrijd op 30 januari in Stramproy zagen Coach Bram Leijssenaar en gelegenheids assistentcoach Florieke Eggermont zagen het team scherp beginnen en het eigen spel goed spelen. “Met killblocks en harde aanvallen van Nienke Lankheet wonnen wij de eerste set na een dipje met 25-22.
In de tweede set ging het lang gelijk op. Het bleef spannend totdat Marloes Hendriks ging serveren en wij vijf keer achter elkaar scoorden door vooral ons lange blok dat perfect stond zodat Wieneke Eggermont alles goed kon verdedigen. Het aantal killblocks van Michelle van der wens en Marlou van heemskerk is me ontschoten maar het waren er veel. 25-21 in het voordeel van ons!
We begonnen weer voortvarend. Stonden voor tot 17-10 maar gaven dit uit handen door een servicereeks van Stravoc, minder gecontroleerd spel en meer directe fouten. En tegen een hardwerkende ploeg moet je zelf net zo hard blijven werken om niet te verliezen. Ondanks de kill blocks en de energie van Sue Calligaris verloren we deze set met 22-25.
Ook in de vierde set begonnen we scherp. We kwamen direcht op 5-0 voorsprong en waren erop gebrand om te winnen. Maar niks bleek minder waar. De harde aanvallen op de rechtdoor van Laura Klaver bleken ook niet genoeg. Sarah Bastiaans kwam er goed in voor de service van Michelle van der Wens maar we verloren deze set met 16-25
Normaal gesproken wint de ploeg de vijfde set als die ploeg de derde en vierde set ook wint. Maar dan heb je nog niet tegen ons gespeeld. Want met nu 5/7 vijfsetters zijn wij een ploeg die ook in de vijfde set zich helemaal kan opladen. Beide ploegen waren moe van de wedstrijd maar op kwaliteit wisselden wij op 8-2 al van kant. We maakten het nog even spannend maar na een time-out knalde Iris Scholten de bal tussen de lijnen en wonnen wij in de grenslibel met 15-11.
Uiteindelijk waren we blij met de overwinning want in Stramproy winnen is moeilijk. ”