Gisteren, zaterdag 18 september, speelde VoCASA Dames 1 haar eerste thuis wedstrijd van de competitie. De dames in het paars wonnen in Nijmegen met 3-0 van Rabobank Orion Doetinchem Dames 1.

De sfeer in de zaal was eindelijk weer terug, na een lange periode zonder wedstrijden door Covid-19. Het aanwezige publiek, de DJ en zijn muziek en het enthousiasme en fanatisme waren terug van weggeweest.

In de eerste set werd er gestart met veel energie. De wedstrijd werd geopend met een punt voor de goede blokkering van de tegenstander, waarna de teams een aantal punten gelijk op gingen. Daarna werden er een aantal mooie punten gemaakt met de service. Vanaf 7-7 werden er vijf punten op rij gemaakt door VoCASA en daarmee werd een voorsprong neergezet van 12-7. Orion liep een aantal punten in, maar uiteindelijk werd de set gewonnen door VoCASA DS1 met 25-20.

In de tweede set lag de pass goed en ook de blokkering zorgde voor welkome punten. Wel werden er een aantal servicefouten gemaakt en verloor VoCASA daarmee onnodige punten. Na een aantal punten gelijk op te zijn gegaan, hadden de dames aan het einde van de tweede set wat moeite met het afmaken van de laatste benodigde punten. Gelukkig was de overtuiging om de set binnen te halen daar en werd de set gewonnen met een stand van 27-25.

De derde set werd met een voorsprong van 6-1, in het voordeel van VoCASA, gestart. Mede dankzij deze goede start, was er veel energie aanwezig in het veld en op de tribune. Een aantal meiden uit Dames 2 mochten hun bijdrage leveren in het veld, met een harde service en goede pass. De afstemming tussen de spelverdeler en de diagonaal en passer-lopers verliep weer goed en ook de goede blokkering leverde weer punten op voor VoCASA. Na een voorsprong van 21-12 maakte Orion een aantal punten op rij en werd het nog even spannend. De dames van VoCASA wisten de draad weer op te pakken en met een aantal goede passes en harde aanvallen werd de derde set gewonnen met 25-19. Daarmee heeft VoCASA Dames 1 de wedstrijd met 3-0 gewonnen.

Volgende week, zaterdag 25 september, speelt VoCASA Dames 1 de uitwedstrijd tegen Spaarnestad Dames 1 om 16:30 in Haarlem! 💜