Vocasa Heren 1 gaat met 0-3 ten onder tegen Draisma Dynamo Volleybal.

Zoals van tevoren verwacht maar niet gehoopt, ging de winst in 3 sets naar de gasten uit Apeldoorn.
In de eerste ging het tot de 14 gelijk op en was er zelfs af en toe een voorsprong voor VoCASA. Daarna liep Dynamo weg en won deze set (18-25).

Set 2 was ruim voor Dynamo. Joost Joosten probeerde het met zijn nieuwe aanwinst Poole, maar dat mocht nog niet baten.
Dynamo hield het initiatief en pakte de tweede set (13-25).

De laatste set leek lange tijd te zorgen voor een verlenging, maar wat paarse slordigheden alsmede dubieuze arbitrale beslissingen maakten dat Dynamo in clean sets won.
(24-26).

Samenvatting VoCASA-Dynamo (14 minuten):

In de Gelderlander reageert coach Joost Joosten op de wedstrijd tegen Dynamo:

Volleyballers VoCASA kunnen koploper lang bijbenen: ‘Goed voor het vertrouwen’

Dat VoCASA de titelkandidaat uit Apeldoorn bij vlagen goed partij bood, deed coach Joost Joosten goed. Woensdag al speelt hij met zijn team tegen Taurus. Vocasa moet in Houten winnen om nog kans te maken om in de top 6 te eindigen, nodig voor plaatsing voor de kampioenspoule. ,,We speelden, zeker in de laatste set, prima”, zei Joosten. ,,Dat is goed voor het vertrouwen van de jongens en belangrijk met zo’n wedstrijd in aantocht.”

VoCASA kon in de eerste set goed mee met Dynamo, de ploeg waar Joosten lang speelde. Tot net voorbij de helft van de set ging het gelijk op, daarna liepen de bezoekers pas uit. In het tweede bedrijf kwam VoCASA passend in de problemen en in de slotfase van de derde set hing de winst in de lucht. Mede door enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechter in het nadeel van de thuisploeg pakte Dynamo ook die set.

,,Dat het op dat soort momenten tegen zit, dat kunnen we tegen zo’n sterke tegenstander niet hebben”, sprak Joosten. ,,Wij moesten veel moeite doen om Dynamo bij te benen. Dat team heeft klasse, kan terugvallen op een ijzersterke service. Daar hadden we niet altijd een antwoord op.”

‘Belangrijke’ Engelsman debuteert
Joosten liet in de tweede set Robert Poole debuteren. De Engelse diagonaalspeler kwam vorige week over van Polonia London, en speelde eerder in Duitsland (VC Gotha) en Estland (Pärnu Vorkpalliklubi). VoCASA kwam met hem in contact via speler Zachary Omoshebi, die met Poole in het Engelse nationale team speelt.

,,Ik ben heel blij met zijn komst”, verklaarde Joosten. ,,Hij was direct inzetbaar, maar mist nog wedstrijdritme. Omdat we niet veel oefenduels kunnen spelen in deze periode, heb ik hem meteen speeltijd gegeven. Hij is een belangrijke aanwinst voor de breedte. Toen onze vaste diagonaal Colin Zuijdgeest geblesseerd was, kwamen we in de problemen.”

Met Poole in de selectie gaat VoCASA een zwaar competitieslot tegemoet. De Nijmegenaren staan met nog vier duels te gaan achtste. Het verschil met nummer zes Taurus is zeven punten. Het resultaat van nummer zeven Talentteam Papendal is niet relevant; die ploeg doet niet mee aan kampioens- of degradatiepoule.