VoCASA Heren1 startte zaterdagavond voortvarend in de Eredivisie tegen Active Living Orion.
De paarse mannen pakten een 4-2 voorsprong in de eerste set. De bezoekers uit Doetinchem kwamen bij 5-5 langszij, waarna het redelijk gelijk op ging. Vanaf 17-18 vergrootte Orion het verschil tot 2 à 3 punten met een eindschot aan het einde van de set (21-25).
Ook in de tweede set bleef VoCASA lang bij (7-7, 12-12, 15-16). Het was echter niet genoeg om de set naar zich toe te trekken. Ook aan het einde van de tweede set sloeg Orion toe (20-25).
Daarna was het beste ervan af bij de thuisploeg. Orion nam in de derde set vanaf 6-9 een steeds ruimere afstand en trok door tot 17-25.

Met de 0-3 eindstand gaan alle punten naar Doetinchem en VoCASA zakt een paar plaatsen in de ranglijst.
Topscoorder in deze wedstrijd was Samuli Kaislosalo van Orion met 14 aanvallende punten. Aan VoCASA-kant bracht Mees Blom de meeste punten binnen (10).

“We begonnen goed aan het duel, met veel druk” constateerde coach Erik Gras in een reactie naar de journalist van De Gelderlander. “Dat doen we eigenlijk iedere week. Net als in eerdere wedstrijden houden we het dan niet vast om als team door te spelen. Wanneer het dan te veel op individuele acties aankomt, dan delven we het onderspit tegen een team zoals Orion.”

• VoCASA – Active Living Orion : 0-3

korte clip highlights in 90 seconden

VoCASA – Active Living Orion (29 okt 2022)

VoCASA – Active Living Orion (29 okt 2022), samenvatting 10 minuten

Bij Active Living Orion kwamen 3 spelers boven de 10 punten in deze wedstrijd.
Bij VoCASA haalde alleen Mees Blom de 10 punten.

De ballen werden netjes verdeeld.
Dat zagen fotograaf David van Haren van De Gelderlander en HAUS Advocaten uit Duiven, persoonlijk sponsor van spelverdeler Daniel Minkov.

Spelverdeler Daniel Minkov in actie tegen Orion (Foto David van Haren)

Volledige wedstrijd terugkijken ?

De integrale opname is te vinden op het Eyecons-kanaal van VoCASA.

Volgende wedstrijd: woensdagavond 2 november

Woensdag 2 november moeten de mannen weer op scherp staan bij de midweekse ronde in de eredivisie.
VoCASA reist dan af naar Lycurgus in Groningen.