VoCASA en Taurus troffen elkaar op zaterdag 5 maart in een spannend duel in de Eredivisie Heren.

De eerste set ging naar VoCASA, maar de twee daaropvolgende sets waren voor de ploeg uit Houten. Met een 25-15 overwinning in de vierde set dwong VoCASA een vijfde set af. Hierin nam Taurus al snel een 7-2 voorsprong en gaf die niet meer weg. Met 15-11 was de laatste set én de overwinning voor het team uit Houten.

VoCASA – Taurus 2-3 (25-22, 22-25, 21-25, 25-15, 11-15)

samenvatting van de “big points”.

De Gelderlander: Volleyballers van VoCASA leggen het af tegen Taurus

In een reactie naar De Gelderlander liet coach Erik Gras blijken, dat hij kan leven met de 3-2 thuisnederlaag tegen Taurus.

,,Je wilt altijd winnen. Maar dat ik in het verleden coach in Houten bent geweest, speelde voor mijn gevoel niet zo’n rol. We waren deze wedstrijd vooral met ons eigen spel bezig. En dat was helemaal niet verkeerd. Zeker niet met de rommelige aanloop in gedachte.”

VoCASA heeft niet de beste periode van het seizoen, de ploeg verloor vorige maand vier duels met 3-0. Dat kwam mede door het gemis van hoofdaanvaller Tom van Steenis (enkelblessure) en van spelverdeler Nicolas Borgeaud (tijdelijke terugkeer naar Australië vanwege privé-omstandigheden).

Borgeaud voegde zich voor de wedstrijd van Taurus weer bij de selectie, maar Gras zag libero Dustin Bontrop afhaken met corona. Ook sterkhouder Mees Blom was niet helemaal fit en viel tijdens de wedstrijd ook nog eens uit met een (nieuwe) duimblessure.

Met enkele invallers uit het tweede team op de bank (en later ook in het veld) had VoCASA tegen Taurus kansen op de zege. De ploeg begon passend en serverend sterk en pakte zo de eerste set. Na een dip in de tweede set vocht het team zich langzaam terug in de wedstrijd. In de vijfde set kostte een aantal persoonlijke fouten het team de zege.

Dames 1 van VoCASA ook vijfsetter

Eerder op de zaterdag speelde VoCASA D1 tegen Pharmafilter US D1. Het was een duel tussen nr 4 en nr 2 in de Topdivisie.
Deze wedstrijd liep ook uit op een 5-setter. En ook het scoreverloop over de sets toont een gelijkenis met de herenwedstrijd die aansluitend gespeeld zou worden.

De eerste set was voor VoCASA en het thuispubliek zag geen vuiltje aan de lucht (25-17).
Echter, set 2 en 3 gingen naar de dames van US. (19-25, 20-25)
In set4 maakte VoCASA een sterke come-back . Met 25-11 winst leek US gebroken. De gasten uit Amsterdam toonden echter veerkracht in de 5e set.
De lange wedstrijd eindigde in stijl met een spannend slot, waarbij US met 13-15 de winst binnen haalde.

VoCASA – US 2-3 (25-17, 19-25, 20-25, 25-11, 13-15)

De livestream is terug te kijken op Youtube.