Woensdagavond 2 november tegen Lycurgus had VoCASA Heren1 weer een sterke start.
De servedruk ontbrak bij Lycurgus in de eerste set. VoCASA maakte aanvallend goede keuzes, waardoor de blokkering van Lycurgus niet uit de verf kwam. Tot 13-13 ging het gelijk op. Daarna trok Samen Lycurgus een sprintje naar 17-14. Via Hofhuis stond het snel 22-18 en leek de set snel binnen te rollen voor de bekerwinnaar. Maar een aantal fouten van de thuisploeg maakten het weer spannend. Uiteindelijk bracht een blok op het derde setpoint een nipte winst voor Lycurgus (25-23).
Ook in de tweede set bleven de mannen in het paars in het spoor van de ‘blue army’.
VoCASA kwam op een 6-9 voorsprong. Bij 11-11 kwam Lycurgus langszij. De thuisploeg trok door naar 17-14. De score ging over en weer, en bij 20-19 waren de teams nog in evenwicht. Daarna brak Lycurgus door en met een ace werd de tweede set gepakt (25-21).
In de laatste set had Samen Lycurgus de controle te pakken. Blokkerend en serverend ging er een tandje bij. Een goede serveserie van Hofhuis bracht de score naar 11-5. Via 14-9 ging het naar 20-15. Met een block op het tweede matchpoint maakte Lycurgus met 25-17 een einde aan het duel.

• Samen Lycurgus – VoCASA : 3-0

Lycurgus – VoCASA (2 nov 2022), samenvatting 11 minuten

Uitslagen Eredivisie Heren Volleybal, 2 november 2022

Sliedrecht Sport – Talentteam Papendal 3-1 (23-25, 25-19, 25-23, 25-23)
Prima Donna Kaas Huizen – Active Living Orion 0-3 (19-25, 21-25, 18-25)
Samen Lycurgus – VoCASA 3-0 (25-23, 25-21, 25-17)
Simplex SSS – VCN 3-1 (25-12, 20-25, 25-20, 25-16)
Taurus – RECO ZVH 3-2 (20-25, 25-22, 24-26, 25-22, 15-11)
Draisma Dynamo – Numidia VC Limax 3-0 (25-17, 25-23, 25-23)