VoCASA H1 is zaterdagavond 26 oktober met 3-0 winst uit Helmond teruggekeerd. Met deze redelijk snelle driesetter (18-15, 15-25, en 21-25) tegen Polaris H1 komen de mannen uit Nijmegen in de volgende bekerronde.

De eerste set ging lange tijd gelijk op. Bij 10-10 nam coach Josha Kailola zijn eerste time-out om Paars wat meer op scherp te zetten. Maak het af, denk vooruit, blijf netjes spelen. Het werkte. VoCASA liep uit en pakte de set.

De tweede set begon uitstekend met twee punten van middenman Teun Thyssen. Ook de andere aanvallers (Emiel van Vliet, Pepijn Scholten, Job Groenendaal, Jip Kemperman en Finn van Lierop) kregen de smaak te pakken op aangeven van Jesse Latuhihin. Ook blokkerend ging het goed.
De mooiste redding van de wedstrijd kwam van middenman Jip Kemperman die op een formidabele manier naar de grond dook en een bal die niet te redden was toch pakte (pancake). De actie dwong uiteraard veel respect af bij libero Sam Talbott, die normaal gesproken het patent heeft op dit soort balletjes.
VoCASA liep uit naar 10-20. Diagonaal Julian Roddeman, set-upper Steven Oei (terug van weggeweest) en midden Arne van den Bos werden erin gewisseld om de set afmaken. Midden Wiktor Ankurowski moest helaas nog op de bank blijven. Hij is herstellende van een blessure.

In set 3 bleven de wissels staan en deze werd met dezelfde energie ingezet. Tegenstander Polaris maakte echter duidelijk het uit-team niet zomaar weg te willen laten komen, daarbij gesteund door het publiek. Het ging lange tijd gelijk op: 10-10, 14-14 totdat het VoCASA lukte een voorsprong te pakken van een paar punten. Paars kreeg vervolgens opdracht deze voorsprong niet meer weg te geven en het ‘zakelijk’ uit te spelen, wat lukte.

Sponsoring

VoCASA is een ronde verder. Wie de volgende tegenstander wordt, is nog niet bekend.
Het was de eerste wedstrijd waarin Jesse Latuhihin speelde in een broekje gesponsord door een persoonlijke sponsor: Sjef’s Cuisine , een bedrijf dat kwaliteitsvoeding voor honden maakt. Bedankt Sjef’s, een club kan niet zonder bedrijven of individuen die weten hoe belangrijk sponsoring is! En, jullie hebben er alweer wat klanten bij in VoCASA-kring en daarbuiten, want wie wil dit niet voor zijn/haar trouwe viervoeter?

Sport, maatschappij en commercie versterken en houden van elkaar. Ook zin deze ambitieuze topsporters met een kleine of grote bijdrage te sponsoren, neem dan contact op via: sponsor@topvolleybalnijmegen.nl