Debuut van Bas Bastiaans in de Topdivisie

De wedstrijd kwam voor VoCASA Heren 1 laat op gang, het spel was niet altijd even flitsend, maar het team heeft de opgaande lijn van de afgelopen weken weten vast te houden en zichzelf beloond met een mooie 3-1 overwinning op Haaglanden.

Johan van Zelderen en Marnix Elbers, die vandaag over een brede selectie konden beschikken begonnen met Geert Meijer, Dennis van der Wiel, Arjan Roelofs, Dicky Kottink, Gijs van Pruisen, Stijn Marsman en Torsten Slot in de basis.

Lees ook het artikel in de Gelderlander. In de krant staat ook het verhaal over de met 3-2 gewonnen wedstrijd van vrouwen van VoCASA tegen Ledub en een interview van Timo van Zandbrink met hun spelverdeelster Marloes Hendriks.

Klik hier om direct naar de foto´s te gaan.

Verslag en foto’s: Wolter Meijer. Film: Frank Meeuwsen

1e set
De start was van beide zijden aftastend; 3-3. VoCASA leek maar niet in haar spel te kunnen komen en Haaglanden profiteerde optimaal; via 4-7 en 9-14 werd het 9-16. Jaapjan Feenstra kwam in het veld voor Stijn, maar zowel in het veld als op de tribune was het allemaal wat futloos; 16-23. Haaglanden speelde absoluut niet slecht en tikte de eerste set met 17-25 naar binnen; 0-1.

2e set
Met de wetenschap dat in de door VoCASA gewonnen uitwedstrijd tegen Haaglanden de eerste set ook werd verloren, begon het team van Johan en Marnix veel beter aan de tweede set; 5-1. Met veel servicedruk en een prima inzet in het veld werd ook het thuispubliek gestimuleerd en met veel aanmoedigingen vanaf de tribune kwam ook de overtuiging in het VoCASA spel; 18-11. Bij 22-13 kreeg Erik Groenen speelminuten toebedeeld en de set werd met een niet mis te verstane 25-14 gewonnen; 1-1.

3e set
Dicky en Jaapjan bleven in het veld en beide teams gaven vol gas; 3-3. Met goed spel wist VoCASA een 8-4 voorsprong op te bouwen. Het gaatje bleef de hele set in tact en bij 22-16 kwam Erik weer in het veld voor Dicky. Even probeerde VoCASA te forceren en dat pakte niet goed uit; 24-21, maar een goed geplaatste time-out bracht op tijd de rust terug in het spel en ook de derde set werd door VoCASA gewonnen; 25-21 en 2-1.

4e set
Dicky kwam weer in het veld en VoCASA begreep dat het nu direct duidelijk moest maken wie het meeste recht op een overwinning had; 3-0. Maar Haaglanden begreep dat het “nu of nooit” was en zette alles op alles. VoCASA maakte wat foutjes en via 8-8 werd het 9-12 en de wedstrijd dreigde te kantelen. Erik kwam in het veld voor Dicky en hij begon, gesteund door het fanatieke thuispubliek aan zijn servicebeurt. Dat pakte prima uit. Een strakke service en goed aanvallend en verdedigend spel door de rest van het team bracht VoCASA op een 21-13 voorsprong. Op 24-19 mocht Bas als dank voor zijn steun gedurende het hele seizoen even in het veld komen. De strijd was gestreden en met 25-19 werd ook deze set en daarmee de wedstrijd door VoCASA gewonnen; 3-1.

VoCASA is er nog niet, maar met een paar mooie winstpartijen op zak draait het team nog steeds mee in de top van de Topdivsie en dat is een mooie prestatie. Langzaam maar zeker wordt de vormcrisis van net na de winterstop weggewerkt en dat is precies op tijd, want volgende week wacht de inhaalwedstrijd tegen Pelster/Cito en de week daarna mag worden aangetreden tegen directe concurrent Talentteam Papendal. Het blijft dus erg leuk en spannend in de Topdivisie. Het spelplezier lijkt terug te zijn bij VoCASA en dat is de belangrijkste voorwaarde voor succes!