Na twee verloren wedstrijden en minder goed spel, was het deze zaterdag tijd voor een sportieve revanche voor VoCASA Heren 1. Het team traint goed en de sfeer mag uitstekend worden genoemd, maar het gaat uiteindelijk om de punten, dus….

Verslag en foto’s: Wolter Meijer. Onderaan het verslag staat de film van Frank Meeuwsen.

Tegenstander van vandaag was directe concurrent Alterno uit Apeldoorn en wilde VoCASA terugkeren in de subtop van deze competitie dan zou er gewonnen moeten worden. Trainer/coach Johan van Zelderen en zijn assistent Marnix Elbers begonnen deze wedstrijd met Jaapjan, Geert, Joris, Arjan, Dicky, Gijs en Torsten in de basis.

1e set
VoCASA begon niet goed aan de wedstrijd. Twee foutservices achter elkaar en de tegenstander die wel maximale servicedruk leverde, bracht een 1-4 stand op het scorebord. VoCASA had geen antwoord op het servicegeweld van Alterno en al snel was het 3-11. Alterno zat ‘in de flow’, VoCASA speelde ongeïnspireerd en het werd 6-17. Dennis kwam in het veld voor Joris en met een goede servicereeks van Gijs kwam VoCASA iets terug in de wedstrijd, 12-21, maar de achterstand was natuurlijk al veel te groot en met 14-25 ging deze set verdiend naar de bezoekers; 0-1.

2e set
Zou VoCASA kunnen herstellen van deze dreun was nu de vraag? Dennis bleef staan voor Joris, maar weer begon de thuisploeg niet goed aan de set; 1-4. Wat er nu precies gebeurde, dat is onduidelijk, maar op dit punt in de wedstrijd leek VoCASA de schroom van zich af te schudden en ineens werd het normale spelniveau gehaald en puntje voor puntje werd de achterstand ingelopen en bij 16-16 was de stand in evenwicht. De service en het spel van Alterno zakte in en VoCASA kwam steeds beter in de wedstrijd; 23-20. Joris kwam voor Arjan en met goed spel werd de set door VoCASA binnen gehengeld; 25-20 en 1-1.

3e set
Een kleine opleving of een structurele verbetering, dat was wat de VoCASA supporters zich afvroegen? Beide ploegen gaven vol gas en een bijzonder spannende en attractieve wedstrijd was het resultaat. Via 3-3 werd het 9-9 en toen deed VoCASA er een schepje bovenop, met een 16-13 voorspong als gevolg. Dicky scoorde zelfs uit een afvallende bal en met gedegen spel liep VoCASA uit naar 21-15. Het verzet van de bezoekers uit Apeldoorn was gebroken en de belangrijke 3e set werd met 25-20 gewonnen door VoCASA; 2-1.

4e set
Over de vierde set kunnen we eigenlijk kort zijn. De krachten leken op bij Alterno, terwijl VoCASA steeds beter in het spelritme kwam. Alles lukte in deze fase en via 4-3 werd het 14-11. De ploeg uit Apeldoorn probeerde nog een keer om langszij te komen (19-17), maar VoCASA weerde deze aanval vakkundig af en met een staande ovatie vanaf de tribune werd de 4e set en daarmee de wedstrijd gewonnen; 25-21 en 3-1.
Het duurde even (ruim een set), maar gelukkig toonde VoCASA in deze wedstrijd mentale veerkracht. Het normale basisniveau werd een groot deel van de wedstrijd gehaald en daarmee kwam ook de rust weer terug in het spel. Een mooie 3-1 overwinning op een directe concurrent was dan ook de terechte beloning. Deze wedstrijd geeft de spelers en staf van VoCASA ongetwijfeld veel zelfvertrouwen en de fans kijken dan ook reikhalzend uit naar de volgende wedstrijd! Felicitaties voor VoCASA heren 1 team zijn op zijn plaats; proficiat mannen met deze mooie overwinning!