Dat het een lastige wedstrijd zou worden tegen de Twentse koploper, stond vast. Dat neemt niet weg dat er geen kansen waren voor de VoCASA Heren 2. Het spel was op sommige momenten slordig en onrustig. Op andere momenten weer sterk. Uiteindelijk bleek VoCASA niet voldoende in huis te hebben om zich tegen Set-Up’65 overeind te houden en vielen de Heren terug in hetzelfde regime: op achterstand komen in de set, (groten)deels terugkomen, om vervolgens aan het kortste eind te trekken en de set te verliezen.

Verslag: Sander Willems

Het inslaan werd ingeluid met het bekende ‘Heuj rechtdoor vriend!’ en resulteerde in een gelijkspel. De zonen begonnen met veel geluid en enthousiasme aan de eerste set. Meteen werd duidelijk waar de sterke kanten van de tegenstander lagen: met een stabiele pass wisten ze de scorende aanvallers erg goed te bereiken. Deze stabiele pass van Set-Up’65 uit Ootmarsum was voor een groot deel aan het thuisteam te wijten: de service getuigde van weinig moed en was niet drukkend genoeg. Veel kwam in één keer terug. En dan komen er momenten waar voor ieder punt gestreden moet worden. En juist op déze momenten glipt die bal tussen je handen door. Kan er ook nog wel bij. VoCASA liep de hele tijd achter de feiten aan: 19-25.

In de tweede set kwamen we alweer op achterstand. Toch verbeterde ons spel zich wel degelijk. De pass werd ietjes beter, met als gevolg een paar vrijgespeelde buitenaanvallers en een goed weggedraaide middenaanval van de 2.02 meter lange Stefan, die erg stabiel speelde. Deze opleving was echter maar tijdelijk. Grip krijgen op die sterke service van Set-Up’65 was lastig en hier lieten we veel punten liggen, alweer geen setwinst: 21-25.

En ja, dan moet het nu gebeuren. Vorige week lukte het tegen Volga om de wedstrijd na twee verloren sets compleet om te keren. Maar het échte nemen van risico’s bij de service bleef uit. Aanvallend kregen we weer veel te verwerken. Te traag in de blokkering. En tsja, dan loopt het met de punten niet zo lekker. Een moedige poging van Pieter om het tempo uit de wedstrijd te halen, resulteerde in een snelle gele kaart. Ook de derde set ging niet naar de knappe mannen uit Nijmegen en omstreken.

Al vóór de laatste set was begonnen moest VoCASA Heren 2 zijn tweede gele kaart incasseren. Opstellingsbriefje te traag doorgegeven. Kan gebeuren. Maar laat je vooral niet afleiden. Gelukkig kende de vierde set wat meer vechtlust dan de voorgaande. Lars speelde een uitstekende set met hard geslagen ballen en mooie shotjes over het blok. Maar het mocht niet baten. Uiteindelijk werd het verschil tussen VoCASA en Set-Up’65 in de laatste set vier punten. Balen. Koppie erbij op de training en op naar de volgende wedstrijd: tegen VV Alterno Heren 2 in Apeldoorn.