Het was te zien in de wedstrijd; dit waren twee ploegen die dicht bij elkaar op de ranglijst stonden en die beiden geen genoegen wilden nemen met een nederlaag. In de spannende thuiswedstrijd werd er veel strijd geleverd en kregen de fans een mooie partij volleybal te zien. VoCASA won na een felle strijd met 3-1 en staat keurig derde in de topdivisie. Na Dordrecht uit aanstaande zaterdag volgen na de kerstvakantie de krachtmetingen met de nummers twee en een: Cito Zeist en Inter Rijswijk.

Verslag en foto’s: Wolter Meijer.
Lees morgen in De Gelderlander het verslag van Timo van Zandbrink.

De beide VoCASA trainers stelden de gehele wedstrijd dezelfde basis-zeven op, te weten Jaapjan, Dennis, Arjan, Dicky, Gijs, Stijn en Torsten.

1e set
Met een redelijke servicedruk wist VoCASA het Talentteam onder druk te houden, 4-2. De bezoekers knokten zich echter terug in de wedstrijd en bij 7-7 was de stand weer in evenwicht. De strijd ging tot 12-12 gelijk op en toen slopen er wat slordigheden in het VoCASA spel; 12-14. In een verder redelijk gelijk opgaande strijd bleef het gaatje in tact en bij 20-22 maakte VoCASA opnieuw wat foutjes en de eerste set ging naar het Talentteam, 21-25 en 0-1.

2e set
Het Talentteam zat nog “in de flow” en begon goed; 1-3. Maar nu was het VoCASA dat zich terug vocht in de wedstrijd en via 3-3 werd het 9-9. Een sterke service aan VoCASA zijde van Dicky bracht VoCASA op voorsprong (13-10), maar op inzet brachten de bezoekers de stand weer op gelijke hoogte; 13-13. Hetzelfde spelletje herhaalde zich nog een keer; Gijs bracht met een mooie servicereeks een 16-13 stand op het bord en het Talentteam bracht die weer in balans; 16-16. Tot 21-21 ging de strijd gelijk op, waarbij VoCASA wel steeds het voordeel had, maar toen drukten onze mannen door en de tweede set ging met 25-23 naar VoCASA; 1-1.

3e set
VoCASA begon scherp en kwam via 2-0 op 10-6. Het eerste deel van deze set was voor VoCASA, maar bij een 16-11 stand maakten onze mannen de klassieke fout door te gehaast en te geforceerd te willen doordrukken. Het Talentteam rook een kans en knokte zicht terug tot een 19-19 stand. Met een prima service van Stijn herstelde VoCASA zich en er kwam een 23-19 stand op het scorebord. Het verzet van het Talentteam was gebroken en de 3e set ging met 25-23 naar VoCASA; 2-1.

4e set
VoCASA begon slap (0-3), maar herstelde zich op tijd; 3-3. Deze set leek een kopie van de 3e set, want met goed spel werd het Talent team in de verdediging gedrukt en werd er langzaam maar zeker een voorsprong voor VoCASA opgebouwd. Via 8-5 en 15-10 werd het 21-16. VoCASA schakelde een versnelling terug, klaarblijkelijk met de gedachte “de winst is binnen”. Het Talentteam pakte dat signaal goed op en kwam in de wedstrijd terug tot 23-21. VoCASA herstelde zich net op tijd en met een mooie eindsprint werd de winst in deze uiterst belangrijke wedstrijd naar binnen geslagen; 25-22 en 3-1.

VoCASA HS1 heeft opnieuw een uitstekende zege tegen een directe concurrent geboekt en doet het tot nu toe prima in de competitie. De ploeg heeft haar derde plek met de winst van vandaag verstevigd en heeft zelfs een fantastische tweede plek binnen bereik. Het is een geweldig seizoen tot nu toe en de massaal toegestroomde fans werden vandaag opnieuw niet teleurgesteld. Proficiat spelers en staf van VoCASA, op naar de volgende wedstrijd!