De VoCASA Heren hadden zich donderdagavond geen druk opgelegd om revanche te nemen tegen VCN.
Het plan voor de rest van het seizoen is om iedereen van het team speeltijd te geven.
Coach Arjen Schimmel startte met de “jonkies” in de basis. De routiniers hielden zo lang mogelijk hun trainingsjack aan.

We zagen Pim Franken als libero, Ties Cornelissen als passer/loper, Teun Thijssen als midden goed stand houden in de eerste twee sets. Mike van Cooten was op dreef in de diagonaal. Met verder Daan Haanappel, Duco Krook, Joris Zwanenburg en Imre Harnischmacher op het veld schoot het team uit de startblokken en pakte meteen een 5-0 voorsprong in de eerste set.
Vanaf de bank keken Dustin Bontrop, Mees Blom, Koen van den Borden, Tom van Steenis en Zachary ZaPalánkai met een glimlach toe, hoe het team de eerste twee sets won (25-23, 25-21). Het gevoel in de zaal heerste dat het zou uitlopen op een 3-0 overwinning voor paars.

Maar in de derde set nam VCN het voortouw. Er was geen avondklok en VCN had geen zin in een snelle terugtocht naar Capelle. Met goed spel pakte VCN een voorsprong in de derde set en gaf deze tot het einde niet meer weg (23-25).
Ook in de vierde set liet VoCASA lang de jonge spelers in de basis staan. Maar de afwisseling van rommelig spel en lange rally’s viel steeds meer in het voordeel van VCN. Tom van Steenis en Dustin Bontrop kwamen in het veld, maar ze konden niet verhinderen dat ook de vierde set voor de gasten uit Capelle werd. (21-25)

Een niet verwachte 5-setter dus. Er was geen avondklok en VCN kreeg geloof in meer puntjes. Met veel vreemde spelsituaties glipte in set 5 de wedstrijd volledig uit de handen van VoCASA. Vanaf 5-8 pakte beet VCN zich in de voorsprong en gaf deze niet meer uit handen (11-15).

VoCASA Heren 1 – ComputerPlan VCN Heren 1 : 2-3.

De wedstrijd van 2 uur samengevat in 15 minuten.

 

Volledige wedstrijd terugkijken: