De beelden van de livestream van zaterdag zijn bijgeknipt tot een 30 minuten samenvatting.

30 minuten samenvatting

VoCASA – Sliedrecht Sport als “purple cut” op ons Youtube-kanaal:

De wedstrijd werd gespeeld zonder publiek.

Een handje vol mensen van de organisatie en een enkele journalist vulden de ruimtes buiten de velden.
Vanaf de lege tribune schreef Dominique Pichel een wedstrijdverslag voor de Gelderlander.

De Gelderlander:
Eerste thuisduel in 350 dagen eindigt voor VoCASA in een deceptie

De terugkeer van VoCASA in eigen hal eindigde zaterdag in een deceptie. De Nijmeegse volleyballers trokken in de eerste thuiswedstrijd in 350 dagen aan het kortste eind tegen Sliedrecht Sport: 2-3 (25-18, 14-25, 23-25, 25-17, 18-20)

Door de coronapandemie dateerde het laatste eredivisieduel in de VoCASAhal van exact 50 weken geleden. Op zaterdag 1 februari 2020 was VoCASA met een 3-1 te sterk voor Talentteam Papendal.

Het verschil tussen die wedstrijd en het competitieduel deze zaterdag was groot. Dit keer bleven de houten tribunes namelijk leeg. De paar honderd fans van VoCASA moesten het duel nu thuis via een livestream volgen.

De DJ in de paarse clubkleuren van de thuisploeg was overigens wel in de hal. Hij zorgde in samenspel met de spelers van beide teams voor sfeer. Daar droeg het wedstrijdverloop overigens ook aan bij. Het duel was vanaf de derde set ongekend spannend. VoCASA rechtte daarbij knap de rug na een 2-1 achterstand.

Toch was de comeback van VoCASA, dat de eerste set won, niet genoeg. Zo verspeelde de thuisploeg liefst acht machtpoints: 18-20. En dat was vooral heel erg zonde. VoCASA speelde in de vierde set namelijk prima en had in de vijfde een grote voorsprong (14-9).

Het team van trainer Arjan Schimmel blijft door de nederlaag in eigen sporthal op één overwinning in de competitie steken.

Uitslagen en stand Eredivisie Volleybal Heren

Koploper Draisma Dynamo kende dit weekend geen problemen met het Talentteam en won eenvoudig met 3-0.
Amysoft Lycurgus was in Houten op bezoek bij Taurus goed op dreef en won ook in drie sets.
In Barneveld won Active Living Orion de wedstrijd tegen Bielderman Koetsier/SSS met 3-1.
De volleyballers van ComputerPlan VCN hebben bij hun rentree in de Eredivisie direct met 3-2 gewonnen van RECO/ZVH.